Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ващиковський під час візиту до США підтримав надання зброї Україні

18 грудня 2017 р., 16:58

Польський міністр також прокоментував рішення уряду Канади щодо включення України до переліку держав, до яких дозволений експорт зброї

Україна не може виграти війну з Росією, але вона потребує зброї для того, щоб стримати сепаратизм на Донбасі чи в Криму. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час свого візиту до США, передає Польське радіо.

"Варто було цього очікувати - рано чи пізно, все-таки зброя почне надходити в Україну. Ми також, звичайно ж, співпрацюємо з Україною і передаємо певні елементи військового спорядження, але це не смертоносне спорядження", - зазначив Ващиковський, коментуючи згоду канадського уряду продавати Україні наступальну зброю.

На питання щодо постачання Україні наступальної зброї від Польщі, він зазначив, що можливість такого рішення - це справа не одного відомства, і що його слід було б ухвалювати в ширшій політичній групі в Польщі.

Нагадаємо, 13 грудня Канада включила Україну до переліку держав, до яких дозволений експорт зброї.

Крім того, 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення $350 млн для надання безпекової допомоги Україні. З-поміж іншого, документ санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp