Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна рекордно збільшила відбір газу з ПСГ

1 березня 2018 р., 08:18

В останні дні зими добове споживання газу в Україні зросло на 30% - до 200 млн куб. м, але запасів у сховищах вистачить з надлишком.

Україна через похолодання збільшила відбір природного газу з підземних сховищ (ПСГ) до рекордного за останні два роки рівня - 115 млн куб. м. Про це повідомляє Укртрансгаз на своїй сторінці у Facebook.

"Нинішня зима вирішила запам'ятатися особливими морозами і снігопадами в свої останні дні... Станом на сьогоднішній ранок відбір газу з ПСГ збільшився до максимальних рівнів за останні два осінньо-зимових періоди - до 115 млн кубометрів", - йдеться в повідомленні.

У компанії також повідомили, що в ці дні добове споживання газу в Україні зросло на 30% в порівнянні з останнім днем ​​зими 2017 року - до 200 млн куб. м.

"Зараз запас газу в ПСГ становить 10,1 млрд куб. м, що на 18% більше, ніж торік. Цих обсягів достатньо для комфортного проходження Україною опалювального сезону", - резюмували в компанії.

Раніше повідомлялося, що Україна з початку опалювального сезону знизила запаси газу в ПСГ майже на 40% (на 6,55 млрд куб. м) - до 10,42 млрд куб. м.

Також на період холодів Нафтогаз відновив імпорт газу з ЄС. Добовий обсяг поставок зі Словаччини та Угорщини близько 12 млн куб. м.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp