Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Норвегія забороняє напівавтоматичну зброю

1 березня 2018 р., 09:15

Пропозицію про заборону такого виду зброї норвезький уряд представив ще в 2017 році. Рішення про заборону набуде чинності в 2021 році.

У Норвегії мають намір заборонити застосування напівавтоматичного вогнепальної зброї з 2021 року. Рішення про заборону вступить в силу в 2021 році, повідомляє місцеве видання The Local в середу, 28 лютого

"Сьогодні стало зрозуміло, що парламентська більшість підтримує пропозицію уряду. Тому в Норвегії буде заборонено використання напівавтоматичної зброї", - заявив член постійного комітету парламенту з питань судових справ Петер Фроліх.

Зазначимо, що пропозицію про заборону такого виду зброї норвезький уряд представив ще в 2017 році.

Законопроект про заборону зброї допускає кілька винятків, зокрема для спортивної стрільби. Зволікання зі створенням законопроекту пов'язане з тим, що в Норвегії напівавтоматичну зброю використовують чимало мисливців.

Зазначимо, за прийняття найближчим часом закону, який би регулював обіг зброї для цивільного населення, виступає 93% українців, при цьому 89% - підтримують включення в цей закон норми про надання громадянам права на володіння короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю (пістолетів, револьверів) для самозахисту.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp