Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тепло не дорожчає у дбайливих

25 липня 2014 р., 12:03

На Закарпатті газові гігакалорії доповнють дров’яними.

Тячівський район за кількістю населення найбільший у Закарпатській області: тут проживають майже 180 тисяч осіб, з яких 80% — жителі сільських населених пунктів.

— У цьому районі переважно гірська місцевість, половину району досі не газифіковано, — сказав директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Віктор Мацола. — Там, де немає газу, люди звертаються за субсидіями на придбання твердого палива та скрапленого газу.

У департаменті прогнозують, що підвищення оплати за енергопостачання, тарифів на комунальні послуги значно збільшить кількість звернень за субсидіями, особливо серед жителів гірських сіл. Бюджет сімей області не постраждає, оскільки підвищені витрати горян покриватиме держава. Та й самі люди ощадливіше підходитимуть до використання енергоресурсів.

Читайте також: Бюджетники Закарпаття використовуватимуть альтернативне паливо

— Підвищення тарифів не зіпсує настрою тим, хто звик рахувати кожну одиницю тепла, електроенергії, — додає Віктор Васильович. — Оскільки в області, окрім Рахова, більш ніде не залишилося центрального опалення, й перемогла автономка, ці енергоносії завжди проходять через лічильник. Це допомагає заощаджувати.

— Люди дедалі частіше поєднують обігрівання газом зі спалюванням у котлах пелетів, дров, тирси тощо, — додає начальник відділу адресних соціальних виплат — головний державний інспектор департаменту соціального захисту населення Іван Колодій. — У себе вдома я використовую аж два котли: газовий і твердопаливний. З’єднавши їх послідовно, газові гігакалорії доповнюю дров’яними. Маю достатньо дров після щорічного обрізування саду. На цьому щомісяця виграю не одну сотню гривень, а також економлю блакитне паливо.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp