Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Двоє хлопців добряче спланували злочин, однак витривалості одному з них не вистачило

7 серпня 2014 р., 14:10

Під час подворового обходу один із зловмисників почав нервувати і розповів все правоохоронцям

Юні злодії підібрали будинок односельчанки та ще й своєї далекої родички. Після чого поділили крадені гроші та спалили свій одяг.

Двоє однолітків-друзів довго думали, як заробити грошей. Адже в одного з них був борг, а інший вирішив просто мати гроші. Так в Андрія народилась ідея-фікс обікрасти свою сусідку та ще й далеку родичку, яка тривалий час перебувала в Російській Федерації на заробітках, тож мала мати чималу суму грошей. Ілько підтримав ідею Андрія, і вони удвох свій план вирішили втілити в життя.

Вибравши жертву, хлопці почали вивчати всі її кроки. З вулиці вони оглянули будинок, в якому жінка жила та одночасно проводила ремонт. Жінка час від часу відлучалася з хати у справах, залишаючи вікна відкритими, щоб провітрювалось приміщення. Але одного разу її запросила в гості сестра. Вона зачинила двері, але вікна залишила відкритими й пішла з хати. І приятелі вирішили скористатись моментом…

Через відкрите вікно проникли у будинок і почали шукати сховок з грошима. В одній з кімнат будинку, в шафі вони знайшли гроші та мобільні телефони. Взявши гроші та телефони, вийшли через вікно та пішли в сусідню новобудову, де і поділили свій «куш». Мобільні телефони сховали у новобудові, а щоб їх не знайшла міліція, спалили одяг та, переодягнувшись в інший, задоволені своєю роботою пішли в місто відпочити.

Повернувшись додому, жінка помітила, що в хаті бракує телефонів та грошей. Зрозуміла, що за час її відсутності в хаті добряче похазяйнували, вона негайно зателефонувала правоохоронцям.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. Правоохоронці оглянули будинок потерпілої, зняли відбитки пальців та провели подворові обходи по сусідах.

Під час подворового обходу правоохоронці побачили молодого хлопця, який поводився досить дивно. Оперативників він зацікавив, і вони почали його розпитувати, чи когось не бачив біля будинку потерпілої. У розмові з міліціонерами хлопець став ніяковіти, а далі признався, що це він разом із приятелем «відвідали» сусідський будинок з метою заволодіння коштами.

- Слідчим Хустського міськвідділу міліції дану подію за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від трьох до шести років. Наразі справа знаходиться в суді, - коментує виконуючий обов’язки начальника Хустської міліції Василь Гричка.


Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp