Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Половина українців негативно ставляться до МВФ - опитування

24 жовтня 2018 р., 19:36

Найбільш позитивно респонденти оцінили вплив на Україну з боку ЄС і США, негативно - МВФ і Росії.

Більше половини українців (53,5%) вважають негативним вплив Міжнародного валютного фонду на політику України. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом Демократичні ініціативи та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Респондентів просили відповісти, чи вважають вони, що існує закордонний вплив на Україну. 71,7% опитаних відповіли ствердно, при цьому 25,5% назвали такий вплив вирішальним, а 46,2% - значним. 13,9% опитаних вважають, що вплив існує, але незначний, 3,3% - що істотного впливу немає, а 11,1% не змогли відповісти.Після цього респондентам пропонувалося вибрати не більше трьох варіантів з певного переліку країн і організацій, чий вплив на політику України вони вважають найбільш істотним.53,8% опитаних назвали США, 46,1% - Європейський Союз, 39,4% - Росію, 29,4% - МВФ, 6,4% - міжнародні організації (Організація Об'єднаних Націй, Організація з безпеки і співробітництва в Європі, Рада Європи), 2,2% - міжнародні бізнес-компанії, 2,5% - інше. 14,2% опитаних не змогли відповісти на питання, а 3,5% вважають, що ніхто з перерахованих не провадить вплив на українську політику.

При цьому найбільш позитивно респонденти оцінили вплив ЄС - 55,3% позитивних оцінок проти 28,9% негативних, а вплив США позитивно оцінили 44,2% опитаних, негативно - 36,2%. Найбільш негативним респонденти вважали вплив Росії - 74,5% негативних оцінок проти 8,8% позитивних, а вплив МВФ назвали негативним 53,5% опитаних, позитивним - 24,4%.Також 41,8% опитаних позитивно оцінили вплив міжнародних організацій, а визначити характер впливу міжнародних компаній не змогли 46,2% респондентів.Опитування проводилося 16 - 28 серпня серед 2 041 респондента віком від 17 років у всіх регіонах, крім анексованого Криму і непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.Як повідомлялося, з 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. У Кабміні необхідність такого рішення пояснили загрозою дефолту через непідписання угоди з західними кредиторами. Однак, сьогодні ЗМІ повідомляли, що МВФ вимагає підвищити ціни на газ ще на 40%. А в Мінсоцполітики заявили, що тарифи на тепло можуть зрости на 16%.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp