Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці можуть звертатись по допомогу до студентів-правників!

19 листопада 2018 р., 18:30

Те, що важливо знати!

 

Команда Закарпатської юстиції переконана, що у кожного юриста має бути відчуття професійного обов’язку, який включає сукупність чинників правового та морального характеру. Так, одним із важливих обов’язків кожного юриста є надання безоплатної правової допомоги тим, хто її потребує — малозабезпеченим, незахищеним верствам населення. Саме такому ставленню до клієнтів навчають майбутніх юристів на юридичному факультеті Ужгородського національного університету, де вже багато років діє юридична клініка в якій студенти-юристи під керівництвом викладачів набувають практичного досвіду, надаючи безоплатну юридичну допомогу населенню.

Як відомо, в Україні створена розгалужена система органів безоплатної правової допомоги, а саме центри та бюро правової допомоги, які надають безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Також, надання безоплатної первинної правової допомоги є обов’язком усіх державних органів. Однак, є випадки, коли громадянин потребуючи безоплатної правової допомоги не може звернутися до органів БПД, оскільки, не є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Для таких громадян є вихід – вони завжди можуть звернутись до студентів-правників.

Для покращення якості надання юридичної допомоги, 15 листопада фахівці Закарпатської юстиції провели навчання студентів юридичної клініки, у ході якого ознайомили їх з новими напрямками реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Так, спеціалісти управління Владислав Товтин та Анюта Пивовар розповіли усім присутнім про законодавче посилення відповідальності за несвоєчасну сплату аліментів, порядок виїзду дитини за кордон, якщо дитина проживає з одним з батьків, детально зупинились на порядку отримання податкової знижки на навчання. Також для студентів корисною стала інформація про права ветеранів, оформлення договорів оренди землі, механізми протидії рейдерству та інше. Наприкінці заходу, спільно з заступником декана з виховної роботи - к.ю.н. Вадимом Рошканюком та керівником клініки - к.ю.н., доцентом Іваном Перешем було вирішено, що такі навчання будуть проходити систематично, для того, щоб студенти-правники були завжди обізнані з усіма новаціями проекту «Я маю право!» та отримували актуальні інформаційні брошури та плакати від Міністерства юстиції та Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

На завершення хочемо повідомити координати юридичної клініки: м. Ужгород, вул. Капітульна, 26, кабінет 23 з 14.00 до 18.00.



Схожі новини

Працівники системи безоплатної правової допомоги проведуть прийом громадян в усіх районах Закарпаття
Коло доступу до безоплатної правової допомоги розширено
Фахівці центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті допомагають учасникам АТО відстояти їхні права
Чимало українців отримують шанс змінити життя на краще завдяки правовій допомозі від держави
Понад 46 тисяч закарпатців звернулися за безкоштовною правовою допомогою
У Закарпатті планують розробити програму з надання безоплатної правової допомоги
Мукачівські правоохоронці співпрацюють з центром надання правової допомоги громадянам
Фахівці безоплатної правової допомоги взяли участь у Пленумі ветеранів краю (ФОТО)
Не маєте грошей на адвоката? - Звертайтесь до центрів безоплатної правової допомоги на Закарпатті!
Правова допомога від держави гарантована закарпатцям і в умовах карантину!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp