Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівські правоохоронці співпрацюють з центром надання правової допомоги громадянам

18 березня 2016 р., 19:33

Ви маєте право на правову допомогу!

17 березня мукачівські правоохоронці разом із соціальними службами навідалися до мешканців гуртожитку сімейного типу, що знаходиться по вул. М. Токаря у Мукачеві. Ініціціював зустріч директор Мукачівського міського центру з надання вторинної допомоги Костянтин Молнар.

В ході зустрічі Костянтин Євгенович розповів жителям гуртожитку про основні цілі та завдання місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також про співпрацю з іншими службами задля підвищення правової освіченості населення Мукачева.

“По перше я хотів би зазначити, що безоплатна вторинна правова допомога полягає саме в захисті, здійсненні представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також в складанні документів процесуального характеру”, - коментує керівник центру для мешканців гуртожитку.

Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, а саме: малозабезпеченим (особам, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує суми прожиткових мінімумів), інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та іншім.

Усім цим незахищеним категоріям осіб, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних, адміністративних, а також кримінальних справах.

Пізніше сторони обговорили актуальні питання, що стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу, а також взаємодію між місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та окремих підрозділів поліції.

“Під час подібних зустрічей правоохоронці розповідатимуть про види правових послуг, які надає даний центр, які документи необхідно мати у випадку звернення до центру, а також контакти, за якими можна отримати необхідну консультацію,”- коментує поліцейський Іван Скуба.


Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області


Схожі новини

Мукачівцям надаватимуть безоплатну правову допомогу
Працівники системи безоплатної правової допомоги проведуть прийом громадян в усіх районах Закарпаття
Коло доступу до безоплатної правової допомоги розширено
Ужгородці можуть звертатись по допомогу до студентів-правників!
Фахівці центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті допомагають учасникам АТО відстояти їхні права
Чимало українців отримують шанс змінити життя на краще завдяки правовій допомозі від держави
Понад 46 тисяч закарпатців звернулися за безкоштовною правовою допомогою
У Закарпатті планують розробити програму з надання безоплатної правової допомоги
Фахівці безоплатної правової допомоги взяли участь у Пленумі ветеранів краю (ФОТО)
Не маєте грошей на адвоката? - Звертайтесь до центрів безоплатної правової допомоги на Закарпатті!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp