Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Турчинов розповів, що дав військовий стан

14 грудня 2018 р., 08:54

Запровадження воєнного стану дає можливість здійснити повну перевірку готовності країни для протидії повномасштабній військовій агресії, каже глава РНБО.

Після введення воєнного стану в 10 областях права і свободи громадян не були обмежені. Про це у четвер, 13 грудня, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляється на його сайті.

"Незважаючи на правовий режим воєнного стану, реалізацію повним спектром військових місій і завдань безпеки з підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній агресії, у жодному регіоні не обмежені права і свободи громадян", - сказав Турчинов під час спільних навчань Нацполіції, Нацгвардії, прикордонної служби і ДСНС.Глава РНБО наголосив, що введення воєнного стану "дає можливість здійснити повну перевірку готовності країни для протидії повномасштабній військовій агресії"."Відпрацьовуються мобілізаційні завдання і плани, перевіряється готовність всіх органів влади, перш за все, силових структур, для виконання своїх функцій в умовах особливого періоду, відбувається перевірка територіальної і цивільної оборони, здатності швидко перекидати великі військові з'єднання на значну відстань на найбільш небезпечні для потенційного наступу напрямку", - сказав він.

За словами Турчинова, масштабна перевірка обороноздатності країни значно посилює здатність України "протистояти будь-якій агресії".

Секретар РНБО розповів, що учасники навчань відпрацьовували координацію і взаємодію між силовими структурами, вирішували комплекс складних завдань для забезпечення безпеки громадян в умовах воєнного стану."Відпрацьовувалися сценарії забезпечення правопорядку і безпеки громадян під час виникнення різних позаштатних ситуацій, ліквідації диверсійних груп, локалізації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, оперативних дій в умовах загострення на державному кордоні", - сказав Турчинов.Він додав, що представники всіх відомств (близько 1200 осіб, із залученням понад 100 одиниць військової і спеціальної техніки) показали чудові результати і високі професійні навички.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp