Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Олег Григор’єв: “Деякі з підопічних бачили банани вперше в житті...” (ФОТО)

14 грудня 2018 р., 17:40

Інколи, аби сталося диво, треба зовсім небагато: 2 дні і 150 добрих сердець.

 Саме стільки людей об’єдналося, аби подарувати вихованцям психоневрологічних інтернатів щасливі хвилини.

Минулого тижня громадський монітор Національного превентивного механізму Олег Григор’єв опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук заклик зробити пожертву вартістю однієї кави. На заклик відгукнулося стільки людей, що вдалося придбати смаколики та відвідати не 2, як планувалося спочатку, а 7 закладів області.

Провести таку акцію запропонували у Русі підтримки закарпатських військових. Від них надійшла і найбільша пожертва: 6 000 грн. Всього ж було зібрано понад 22 000 грн.


За словами Олега Григор’єва, це було справжнє свято для людей з інвалідністю, які сховані від суспільства в інтернатних закладах. “Вихованці, яких ми вітали, дорослі і діти, майже все життя проводять у психоневрологічних інтернатах. Вони — глибоко самотні і невидимі для суспільства. Для них зовнішній світ часто закінчується межами власної кімнати. Тому такі події для них надзвичайно важливі. Звичайні банани викликали у людей бурю емоцій. Деякі з підопічних побачили їх вперше в житті”, — зазначив він.

Розвозили подарунки і дарували емоції Миколай та його помічниці. “Підопічні заривалися у бороду Миколая, плакали, торкалися, цілували руки і ставали перед ним на коліна. Особливо щемливо було чути прохання дітей до Миколая забрати їх додому. А одна жінка п’ять хвилин непорушно стояла, обійнявши його, і ніхто не був у силах щось зробити”, — розповів Олег Григор’єв.

Та і сам Миколай з помічниками не залишилися без подарунків. Практично у кожному закладі підопічні дарували їм вишивки та малюнки, співали пісні.

Волонтери дякують кожному, хто долучився до цієї доброї справи. Наступного року вони планують повторити акцію.


Агентство комунікацій ПАЗЛ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp