Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородців закликають здавати кришечки

15 серпня 2014 р., 12:28

Для допомоги природі та інвалідам!

У групі «Ужгород» у Фейсбук один із дописувачів, Андрій Кирилюк, поширив ініціативу по збору кришок із пластикових пляшок: 

«Шановні ужгородці! Пропоную всім небайдужим долучитися до впровадження європейського досвіду у нашому місті. Мова йде про збір пластикових кришок від соків, вод, йогуртів, молока тощо. Близько 100 кафе барів, ресторанів допомагають у цьому, але і для населення встановлені спеціальні контейнери в найбільших супермаркетах: «Дастор», «Вопак», вул. Бестужева, 9, «Епіцентр» (також є контейнери у магазині «Одягайко» на проспекті, у ресторанному комплексі "Чарда", у "Дім кави" в готелі «Атлант»).

Пластикові кришки зазвичай виробляються з поліетилену високої щільності (маркування - цифра "2" у трикутнику) і викидаються у сміття. В природі цей матеріал розкладається 150-200 років. Ми плануємо збирати мінімальну партію 500 кг, відправляти їх на переробку, а на отримані гроші купляти інвалідні візки, слухові апарати (речі, необхідні для людей з обмеженими можливостями). Тобто основна ідея перетворити шкідливе сміття на користь для тих, хто цього потребує».

Андрій Кирилюк також повідомив, що вже зібрали перші 100 кг кришок, але мало здає населення, тому просить долучатися і розповідати про це знайомим та друзям.

7dniv.info



Крістіна 15.08.2014 13:09 IP: 244.172.94.178
Кришечки можна здавати в кафе "Дольче" на проспекті.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp