Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юнкер встановив терміни виходу Британії з ЄС

20 березня 2019 р., 22:58

Великобританія повинна закінчити процес виходу з Євросоюзу до виборів в Європарламент, які відбудуться 23 травня.

Лондон повинен завершити вихід з Євросоюзу до виборів в Європарламент. Про це в середу, 20 березня, заявив представник Єврокомісії за підсумками телефонної розмови глави ЄК Жан-Клода Юнкера з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, повідомляє РИА Новости.

"Прем'єр-міністр Мей поінформувала в телефонній розмові президента Юнкера про відправлення листа. Президент Юнкер позитивно оцінює, що прем'єр-міністр викладає свої думки лідерам перед Самітом (глав держав ЄС). Однак президент Юнкер офіційно попередив прем'єр-міністра проти включення дати продовження, яка була б після виборів до Європарламенту", - сказав чиновник.

"Ось чому він повторив їй свою пораду з листа від 11 березня про те, що вихід (Brexit) повинен бути завершений до 23 травня - в іншому випадку ми зіштовхуємося з інституційними труднощами і правовою невизначеністю. Вибори до Європарламенту повинні бути проведені, якщо дата продовження - це після 23 травня", - додав він.

Остаточне рішення про можливість відкласти дату виходу країни з союзу повинні прийняти лідери 27 держав одноголосно.

Раніше стало відомо, що британський уряд направив ЄС офіційний запит про відстрочення виходу країни зі спільноти до 30 червня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp