Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парламент Британії знову відхилив угоду по Brexit

30 березня 2019 р., 10:03

Депутати продовжать шукати вихід із ситуації 1 квітня, а ЄС збереться на екстрене засідання 10 квітня.

Палата громад парламенту Великобританії в п'ятницю, 29 березня (у день, коли мав відбутися Brexit), втретє поспіль відкинула проект угоди з ЄС про умови виходу країни зі складу союзу, повідомляє ТАСС.

Проти угоди уряду прем'єр-міністра Терези Мей проголосували 344 депутати, підтримали її 286 народних обранців.Ухвалення угоди означало б, що в депутатів був би час до 22 травня, щоб узгодити всі решту питань, пов'язаних з "розставанням" з ЄС, а Великобританія покинула б європейське співтовариство в упорядкованій формі менш ніж через два місяці. Нинішній результат голосування означає, що ризик "жорсткого" Brexit, тобто без угоди взагалі, зростає.Після голосування Мей повідомила, що парламент 1 квітня продовжить шукати альтернативи Brexit.У той же час, глава Європейської ради Дональд Туск повідомив у Twitter, що ЄС збереться 10 квітня на екстреному саміті щодо ситуації навколо Brexit.Раніше палата громад британського парламенту погодилася на умови Євросоюзу, що стосуються перенесення термінів Brexit. Депутати відкинули всі вісім альтернативних варіантів угоди з ЄС.Нагадаємо, Великобританія мала вийти зі складу ЄС 29 березня. Однак, британські політики досі не можуть прийти до компромісу в тому, коли, як і чи повинна взагалі країна відділятися від Євросоюзу. Парламент уже двічі відхиляв пропозицію Мей по угоді, що призвело до урядової кризи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp