Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Кабміні анонсували перейменування порту Южний

10 квітня 2019 р., 17:51

У четвер урядовий комітет розгляне питання перейменування порту Южний у Південний.Найбільший український морський порт Южний буде перейменований у Південний.

Про це в середу, 10 квітня, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook."Щоб нікого не розділяли питання мови, історії та віри, сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів поставили крапку в декомунізації і дерусифікації українських морських портів. Найбільший морський порт України Южний буде перейменований у Південний. Теж вважаю, що немає ніякої різниці, якою мовою спілкуватися, тому за замовчуванням ставимо в налаштуваннях нації - українську мову", - написав міністр.Він також зазначив, що в 2019 році продовжується зростання морської галузі - за підсумками першого кварталу 2019 року вантажопотік у портах України зріс на 12%.Спочатку міністр заявив, що порт вже перейменований, однак пізніше змінив повідомлення. Повідомляється, що рішення про перейменування порту Южний на Південний завтра буде винесено на розгляд урядового комітету, а відповідне рішення уряду може бути схвалено вже через тиждень.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp