Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Чорному морі почалося розмінування затонулого міноносця

17 червня 2019 р., 20:18

Рятувальники вже знищили десятки боєприпасів

Ескадрений міноносець Фрунзе затонув за часів Другої світової війни в Чорному морі в районі Тендрівської коси.

Рятувальники почали роботи з розмінування радянського ескадреного міноносця Фрунзе, затонулого під час Другої світової війни в Чорному морі. Про це повідомляє управління ДСНС в Херсонській області в понеділок, 17 червня.

"15 червня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення обласної ДСНС розпочаті роботи з розмінування ескадреного міноносця Фрунзе. Судно з боєприпасами затонуло за часів Другої світової війни в Чорному морі в районі Тендрівської коси", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в неділю, 16 червня, піротехнічна група знищила 35 одиниць снарядів. А всього з початку робіт з розмінування судна було піднято на поверхню та знешкоджено 37 артилерійських снарядів різних калібрів, а саме АС-45 - 20 одиниць, АС-102 - сім одиниць, АС-76 - 10 одиниць та гранати РГ-42 в кількості 25 штук.

Нагадаємо, минулої весни на Дунаї спливли три міни вагою в 480 кг кожна в повному бойовому спорядженні із зоною ураження до 500 метрів. Це були міни для підводних човнів типу Sautter-Harle HS1 виробництва 1920 року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp