Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Семінар ОСББ в Ужгородській міськраді

20 червня 2019 р., 10:30

Семінар "Механізми фінансування проектів із тепломодернізації багатоквартирних будинків" у рамках заходів Днів Енергії в Ужгороді, які проводяться 18-21 червня, вчора відбувся в Ужгородській міській раді

У зібранні взяли участь керівники ужгородських і хустського ОСББ, працівники міськради, представники будівельних фірм, банків, громадських організацій. Спікерами були Галина Когут – консультант Проекту IFC "Підтримка Фонду енергоефективності в Україні" у Львівській області, Руслан Попітченко – експерт у Закарпатські області Програма "Енергоефективність в Україні" та Галина Джулай – голова правління асоціації ОСББ та голова ОСББ "Новояворівськ". ОСББ «Новояворівськ» бере участь у проекті "Перші ластівки", через яку тестуються процедури програми Фонду енергоефективності.

Чому вигідна термореновація багатоквартирних будинків – і мешканцям, і ОСББ, і державі та місту, обговорили на семінарі. Зазначалося, що це і комфорт проживання, і економіка коштів та енергоресурсів, підвищення ринкової вартості квартири, продовження терміну експлуатації будівлі тощо.

Через які конструктивні частини будинку – дах, вікна, стіни тощо – скільки відсотків тепла втрачається – представила Галина Когут. Ішлося, що, до прикладу, у Львові діє програма енергоефективності, за якою місцева влада бере на себе зобов'язання погашення позики на різні заходи з термомодернізації будинку в розмірі 30%. В Ужгороді також діє така програма, з міського бюджету відшкодовується 40 %.

Галина Джулай розповіла про практичні аспекти як питання термомодернізації реалізовували у їхніх ОСББ на Львівщині. Учасники семінару дискутували, обмінювалися досвідом між собою та із запрошеними гостями.

{g}
Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp