Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польща і НАТО підписали угоду в сфері кібербезпеки

4 липня 2019 р., 21:58

Польща братиме участь в розробці систем раннього попередження про загрози в кіберпросторі

Документ передбачає створення цілодобових контактних пунктів і загальну відповідь на інциденти, пов'язані з кібербезпекою.

Польща і НАТО підписали першу угоду про співпрацю в сфері кібербезпеки. Про це повідомляє Польське радіо у четвер, 4 липня.

Документ підписали заступник міністра оборони Томаш Здзікот і помічник генсекретаря НАТО з питань нових загроз безпеці Антоніо Міссіролі.

"Угода передбачає постійну співпрацю в сфері кіберзахисту, зокрема створення цілодобових контактних пунктів і загальну відповідь на інциденти", - йдеться в повідомленні.

Тажож документ є правовою основою для можливого використання НАТО команд швидкого реагування в разі загрози в кіберпросторі. Він також визначає сфери співпраці, в яких альянс може підтримати Польщу.

"Завдяки угоді Польща братиме участь в розробці систем раннього попередження про загрози в кіберпросторі, також зможе розраховувати на поради експертів НАТО і співпрацю з промисловістю озброєнь в цій сфері", - пише видання.

Нагадаємо, в Україні планують розробити нову Стратегію кібербезпеки за підсумками перевірки державних ресурсів. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк.

Раніше повідомлялося, що НАТО виділить Україні 40 млн євро. Ці гроші будуть витрачені в тому числі і на кібербезпеку.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp