Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті чеська делегація контролює кошти

28 серпня 2014 р., 09:04

Представники делегації оцінили хід ремонтних робіт у школах

На Закарпатті перебуває делегація з чеського краю Височина. В наш край гості з партнерського регіону приїхали у вівторок.

У вівторок делегація побувала у Виноградівській ЗОШ №8, де реалізується проект із заміни вікон та дверей. Також делегація побувала і у Великій Копані. Тут триває реконструкція дитсадка №2.

У середу зранку чеська делегація відвідала Хуст та район. У міському дитсадку №8 "Ялиночка" заплановано провести реконструкцію закладу. Для цього проекту кошти виділені з обласного та міського бюджетів, а також Парбудіцького краю Чеської республіки.

Опісля гості завітали в Данилівську школу. Заклад зведено сорок років тому, є потреба в заміні вікон та системи опалення. Минулоріч було прийнято рішення про включення закладу до переліку спільних проектів, які реалізуються завдяки фонду "Віза". Допомагає з фінансування і обласний та районний бюджет. Нині тут міняють вікна та двері на енергоощадливі. Більшу частину робіт вже виконано.

В селі Поточок, яке входить до Монастирецької сільради оглянули початкову школу-дитячий садочок. В попередні роки в закладі вдалося замінити дах та систему опалення. Нині тут є потреба провести ремонт приміщення – замінити вікна, оновити приміщення. Цей об'єкт пропонується включити в перелік об'єктів, які будуть реалізуватися спільним коштом вже у 2015 році.

Наступна сільська рада, в якій побувала робоча група – Великораковецька, що на Іршавщиніі. Інспектували дошкільні навчальні заклади, який тут є аж п'ять. Сільський голова Андрій Худа повідомив, що нині в дитсадку №3 завдяки підтримці обласної ради та чеського краю Височина триває капітальний ремонт. Оновлюють систему електропостачання, встановлюють систему опалення, ремонтують приміщення. Після завершення робіт в садочок заощаджуватиме на опаленні майже 40% коштів.

В найбільшому селищі району – Ільниці - чехи проінспектували роботи з ремонту приміщень та утеплення фасаду дитсадка №1. Як повідомив селищний голова Віктор Симканинець нині в шести групах закладу виховується 167 дітей. Тут за допомоги чеських партнерів з Височини минулоріч вже проводено заміну вікон на енергозберігаючі металопластикові.

"В нашому селі проживає понад 9 тисяч жителів, лише минулого року народилося 114 дітей. Тому питання розвитку дошкільної освіти для нас дуже актуальне. За сприяння керівника облради в співпраці з височинцями оновлюється дитсадок. Завдяки утепленню фасаду буде змога суттєво заощадити на опаленні", – зауважує Ільницький селищний голова. Ще в одному населеному пункті району – Доробратові спільним коштом планується замінити вікна та двері в дитсадочку. Роботи стартували в серпні.

Керівник крайового уряду краю Височина Зденек Кадлец відзначив, що Закарпаття вже традиційно на високому рівні реалізує спільні проекти. "Більшу частину запланованого вже виконано. Де виникають труднощі – знаходять варіанти вирішення проблеми. Однозначно, що наша співпраця дає хороші результати для громади Закарпаття", - зазначив чеський посадовець.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp