Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закон про держсубсидії для іноземних кіновиробників передано на підпис Зеленському

27 вересня 2019 р., 19:48

Документ уже схвалив спікер парламенту Разумков

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали законопроект №1058 "Про внесення змін до закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" про державну субсидію для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створення) фільму в Україні". Про це свідчить інформація на сайті ВР.

Останній етап проходження документа - переданий на підпис президенту. Закон уже підписав глава парламенту Дмитро Разумков.

Документом визначається, що обов'язковою умовою отримання держсубсидії при виробництві (створенні) фільму є відсутність серед його власників, учасників, акціонерів, а також посадових осіб, резидентів України.

Крім того, додатково іноземний суб'єкт кінематографії може отримати відшкодування у розмірі 5 відсотків загального обсягу кваліфікованих витрат (платежів) у разі, якщо сюжетна лінія/сценарій/центральна тема фільму засновані на темі (події) збройної агресії держави-агресора проти України, а в сюжеті фільму прямо або побічно дається оцінка діям держави-агресора, яка відповідає оцінці, висновкам, які констатувало законодавство України, зокрема визнається, що держава-агресор здійснює злочин агресії проти України і здійснює тимчасову окупацію частини її території, порушує принципи і норми міжнародного права.

Нагадаємо, парламент ухвалив цей закон у другому читанні 20 вересня.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp