Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна різко піднялася в рейтингу Doing business

24 жовтня 2019 р., 15:56

Країна змогла піднятися відразу на сім пунктів і зайняла 64-е місце, повідомив прем'є-міністр України.

Україна піднялася відразу на сім пунктів у рейтингу Doing Business-2020 і посіла 64-е місце серед 190 країн. Про це в четвер, 24 жовтня, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.За його словами, це позитивний сигнал для українських підприємців і "зелене світло" для іноземних інвесторів."І це тільки початок! Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому - закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції", - зазначив Гончарук.Він додав, що за останній рік Україна продемонструвала найбільший прогрес за такими компонентами:захист міноритарних акціонерів - це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів;отримання дозволу на будівництво - це +10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта й інженера технагляду;запровадження системи онлайн-повідомлень;зменшення вартості дозволів на будівництво в межах Києва.Гончарук висловив надію, що такими темпами Україна найближчим часом стане "магнітом для інвестицій".Doing business - щорічне дослідження групи Світового банку, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на основі 10 індикаторів.

 Доповідь присвячена оцінці нормативних актів, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, і порядку їхнього застосування. Рейтинг публікується з 2003 року.Індекс легкості ведення бізнесу є одним з вирішальних маркерів для бізнесу під час прийняття рішень про інвестиції в ту чи іншу країну.Топ Doing business. Що Зеленський пообіцяв бізнесуНагадаємо, що в минулому році Україна піднялася на п'ять позицій - на 71-е місце серед 190 країн.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp