Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україну повернули в систему преференцій США

30 жовтня 2019 р., 09:12

З 30 жовтня можливість безмитної торгівлі в США отримають 155 видів товарів, вироблених в Україні.

Україна з 30 жовтня повернеться в генералізовану систему преференцій США. Про це в понеділок, 28 жовтня, заявив торговий представник - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Качка, пише Интерфакс.

Він зазначив, що всі 155 видів товарів, які були виведені з-під дії системи преференцій, знову отримають можливість безмитної торгівлі в США. За його словами, це в основному продукція харчової переробки - кондитерська продукція, а також промислова продукція, особливо складна інженерна.

Качка пояснив, що повернення в систему преференцій стало можливим завдяки прогресу впровадження нового законодавства про організацію колективного управління.

"Це навряд чи вплине на торговельну статистику, оскільки це не масові товари, але позитивно вплине на малий і середній бізнес", - зазначив Качка.

Нагадаємо, в 2018 році США призупинили дію генералізованої системи преференцій, яка дозволяє ввозити в Штати безмитно понад 3,5 тисячі видів товарів.

У грудні 2017 року дію торгових привілеїв було призупинено, оскільки Україна, на думку Трампа, недостатньо забезпечувала захист інтелектуальної власності.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp