Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура "геройськи" вибила ділянку. Тепер та ще 20 років заростатиме бур'янами

16 березня 2014 р., 19:24

За принципової позиції прокуратури Закарпатської області, понад 30 га землі залишилось у державній власності.

Вказана земельна ділянка майже 20 років перебувала у розпорядженні ДП «Радгосп-завод «Ужгородський». Однак посадовці Оноківської сільради звернулися з позовом до суду з метою повернення її у свої землі запасу. Проте, прокурор у суді довів, що ця земельна ділянка, перебуває у власності держави, а тому, органи місцевого самоврядування не вправі розпоряджатися нею.

Відтак, Господарський суд Закарпатської області залишив без розгляду позов Оноківської сільської ради до ДП «Радгосп-завод «Ужгородський». Тим самим прокуратура попередила незаконне вибуття понад 30 га земель державної форми власності. Повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Нагадаємо, що підприємства АПК, що перебувають у державній власності, серед них – радгосп «Ужгородський», «Великолазівський», АПФ «Леанка,» практично не здійснюють сільгоспдіяльності. Частина перебуває на стадії банкрутства – тож постійно зростає заборгованість із заробітної платні, платежів до Пенсійного фонду, бюджету. Питання потребує нагального вирішення. Раніше, обласна влада клопотала перед профільним Міністерством про прийняття рішення стосовно ліквідації чи дозволу на приватизацію підприємств аграрного сектору, що перебувають у державній власності. Наразі ж усі приватизаційні процеси зупинені.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp