Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Транскордонні проєкти, які передбачається реалізувати в Закарпатській області, дають нові перспективи для розвитку краю

18 грудня 2019 р., 17:40

Як відомо, 28 листопада цього року , голова обласної ради Михайло Рівіс прийняв делегацію Саболч-Сотмар-Березької області Угорщини, яку очолив голова Загальних зборів Шестак Оскар.

У ході робочої зустрічі йшлося про спільні проєкти, які заплановано до подачі у третьому конкурсі проєктних пропозицій Програми транскордонного співробітництва ЄІСП "Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2014-2020", який почався 14 листопада цього року.

Учора, 17 грудня, у м. Ніредьгаза делегація Закарпатської обласної ради, яку очолив керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, взяла участь у спільній робочій зустрічі з головою Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Угорщини Шестаком Оскаром та головою повітової ради Сату-Маре Румунії Чобо Потокі.

У зустрічі також взяли участь: начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародної технічної допомоги та протоколу виконавчого апарату обласної ради Василь Маковський та заступник начальника управління Анатолій Гринь, начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук, директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне Цап, проектний менеджер ЄОТС ТИСА Кароліна Данч, а також координатори проектів транскордонної співпраці Євгеній Лукша та Ксенія Охотник.

На зустрічі були обговорені різні транскордонні проекти, які планується реалізувати у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 (HUSKROUA ENI). Зокрема, Юрій Гузинець наголосив на важливості для Закарпаття реалізації таких проектів, як модернізація зупинок громадського транспорту, впровадження “зеленої” енергетики в регіоні та новітніх стандартів і технологій у нейрохірургії (проект Обласного клінічного центру нейрохірургії та нейрології у співпраці з обласною лікарнею області Саболч-Сатмар-Берег), встановлення систем протиградового захисту тощо.

Особливу увагу було приділено проєкту щодо встановлення систем протиградового захисту в Закарпатті. Його реалізація дасть змогу захистити не тільки наш край від несприятливих погодних утворень, а й прикордонні області Угорщини та Румунії.

У рамках візиту фахівці Закарпатської області відвідали Центр з питань управління градозахистом Північної Угорщини, розташованому в селі Болкань, де мали нагоду ознайомитися з роботою протиградових випаровувальних генераторів та обговорити з угорськими колегами важливі технічні деталі.

Оскар Шестак зазначив, що реалізація запропонованих проектів є важливою для області Саболч-Сатмар-Берег та запевнив, що керівництво області надасть всю необхідну підтримку.

Наприкінці учасники зустрічі визначилися із термінами підготовки спільних проєктних документів та побажали один одному успіхів у їх реалізації.






Виконавчий апарат обласної ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp