Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати обласної ради схвалили звіт про роботу КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради» за 2019 рік

13 січня 2020 р., 16:20

Звіт було внесено до порядку денного 17–ї сесії облради

У ньому йдеться найперше про діючі грантові проєкти. Серед них – за програмою «Польща-Білорусь-Україна» втілюється проєкт «Світ Карпатських Розет – заходи зі збереження унікальності культури Карпат»: розроблено сувенірну продукцію, технічне завдання для мобільного додатку, проведено кулінарний майстер-клас та ін. Плануються промоційні тури, закупка виставкового обладнання та інші заходи, спрямовані на покращення туристичної привабливості регіону. Реалізацію проєкту розпочато 1 вересня 2018 р. Бюджет Агентства - близько 30 тис євро.

За програмою «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону» реалізується проєкт «Підтримка інновацій у Дунайському регіоні за допомогою знань та управління інтелектуальною власністю» (KnowING), що стартував 1 липня 2018 -го та завершується у червні 2021 року. Бюджет Агентства - 50 тис євро. Слід відмітити, що специфіка грантової програми «Дунайська стратегія» полягає в тому, що ЄС відшкодовує 85% витрачених на проєкт коштів після завершення кожного його етапу. Відповідно для повноцінної реалізації АРР «Закарпаття» потребує фінансування даного проєкту протягом 2019-2020 років.

За перший рік реалізації проекту Агентством проведено реєстрацію проєкту в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, консультації з експертами з питань права інтелектуальної власності, організовано фокус-групи, розпочато збір даних, взято участь у воркшопах і зустрічах наглядової ради тощо. Оскільки Кабмін України станом на 30 вересня 2019 року не створив і не запустив систему контролю для Дунайської транскордонної програми, АРР «Закарпаття», як і всі інші українські партнери, не може відзвітуватися за витрачені кошти і відповідно отримати компенсацію в рамках проєкту. З цього приводу, з проханням прискорення створення відповідної процедури було надіслано два листи до Уряду.

За програмою «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна» (середні проєкти) АРР «Закарпаття» є головним бенефіціаром у проєкті «Відновлення туристичної привабливості історичного Соляного шляху» , що покликаний дослідити і відновити замки, котрі колись входили в мережу так званого «Соляного шляху» на території Закарпатської області та Саболч-Сатмар-Березького району. Йдеться про реконструкцію пішохідно-паркувальної зони на вул. Замковій у м. Хуст (Хустський замок), розробку ПКД для Вишківського, Королевського та Квасівського замків, а також дослідницькі та промоційні заходи. Бюджет АРР «Закарпаття» в даному проєкті становить 143 тис євро. Тривалість реалізації проєкту -з 1 листопада 2019 року по 31 жовтня 2020 р.

Розпочато проєкт “Дерев’яні церкви - приховані скарби спільного туристичного регіону Карпат” за програмою «PL-BY-UA», головна мета якого – збереження і промоція сакральної дерев’яної культури Карпатського регіону, що триватиме з 1 листопада 2019 року по 31 жовтня 2020 р.

Зреалізовано проєкти «Давні традиції в новому форматі: #BokoRUSH #TremBITA #ViL» , «Малі міста – великі враження» Міністерства культури України.

У документі описано проєкти, що перебувають на стадії контрактування та розгляді, а також інші заходи та напрямки роботи протягом 2019 р.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp