Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Іран не відповідає на запити Києва про чорні ящики

15 січня 2020 р., 17:11

Україна вже двічі просила Іран передати чорні скриньки, але відповіді так і не отримала.

Також до Києва не приїхав іранський експерт.Найгіршим варіантом розшифрування чорних скриньок збитого біля Тегерана українського літака є те, якщо це робитимуть в Ірані. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з нацбезпеки в середу, 15 січня, заявила керівник департаменту міжнародно-правового департаменту Офісу генпрокурора Поліна Чиж.

За її словами, Україна звернулася до Франції з проханням спільно розшифровувати чорні скриньки на випадок, якщо вони будуть відправлені туди з Ірану."Ми попросили їх розглянути можливість виділити експерта або групу експертів, які можуть приїхати на територію України і проводити з нами розслідування і розкриття інформації з чорних скриньок. По-друге, розглянути можливість, у разі якщо це буде зроблено на території Франції, нашим експертам взяти участь у цьому процесі на території Франції, або щоб Франція також розглянула можливість дозволити брати участь на території третьої країни, де буде здійснено розкриття даних чорних ящиків", - повідомила Чиж.За її словами, питання надання Україні ящиків залежить від Ірану. "Без сприяння Ірану ми не можемо отримати самописці", - визнала вона.Чиж нагадала, що в сьогодні очікувалося прибуття іранського експерта до Києва, який повинен був вивчити лабораторію, в якій планувалося здійснювати розшифрування чорних скриньок."Однак вчора іранська сторона сказала, що вони не можуть його відправити. І ми не можемо це ні підтвердити, ні спростувати. Сьогодні ми знову направили їм запит, щоб наші експерти досліджували ящики, але відповіді поки що немає, і їх фахівець не приїхав", - повідомила вона.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp