Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Патрулі ОБСЄ за місяць блокувалися 90 разів - штаб

3 лютого 2020 р., 08:12

Найбільше порушень зафіксовано в районі сіл Верхньошироківське і Заїченко, які контролюються сепаратистами "ДНР".

Підрозділи сепаратистів регулярно перешкоджають роботі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Донбасі. У січні таких інцидентів було більше 90, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у неділю, 2 лютого.

Відзначається, що найбільше затримок спостерігачів у доступі на окуповані території було зафіксовано поблизу сіл Верхньошироківське (22) і Заїченко (17).При цьому в звіті ОБСЄ за 31 січня повідомляється про те, що сепаратисти відмовили спостерігачам у проїзді на територію через блокпост поблизу Заїченка, а також затримали патруль ОБСЄ на 20 хвилин під час проходження блокпосту на захід від Верхньошироківського. Обидва населені пункти знаходяться під контролем "ДНР"."Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін зазначає, що дії з перешкоджання виконання представниками СММ ОБСЄ мандата місії є неприпустимими", - відзначили у штабі.Раніше повідомлялося, що сепаратисти вже тиждень не пускають патруль місії ОБСЄна ділянку розведення сил у районі Петрівського. Водночас безпілотнику ОБСЄ заважають літати, глушачи сигнал GPS.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp