Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перед чвертьфіналом кубку: Як закарпатські футбольні клуби виступали у кубкових матчах (Частина 1)

5 березня 2020 р., 12:10

ФК «Минай» вже у наступну середу зіграє в чвертьфіналі Кубку України і спробує підкорити наступну вершину

У 1992 відбувся перший кубок України. Серед учасників було дві закарпатські команди. «Закарпаття» з Ужгорода вже у першому ж етапі поступилося алчевській «Сталі» – 1:2, а мукачівський «Приборист» на тому ж етапі не зміг переграти чорківський «Кристал» – 0:2.

У сезоні 1992/93 у кубку України вперше зіграли володарі обласних кубків. Так, серед закарпатців опинився ФК «Металіст» Іршава. Сліпий жереб звів іршавський «Металіст» із першоліговим «Прибористом» з Мукачева. Ту гру аматори виграли – 3:0 і пройшли у наступний раунд.А от ужгородське «Закарпаття» зустрілося із володарем кубку Львівщини «Лотосом» і програли йому з рахунком – 0:2.

В наступному раунді «Лотос» із Льова вже розгромив іршавський «Металіст» – 4:1.

Наступний сезон 1993/94 у першому етапі знову звів дві закарпатські команди. «Приборист» легко розібрався з ужгородським «Закарпаття» – 2:0. А от великобичківський «Хімік» розгромно вдома програв «Прикарпаттю» з Івано-Франківська – 0:5.

В 1/32 фіналу «Приборист» поступився стрийській «Скалі» – 0:2.

У сезоні 1994/95 у Кубку України взяло участь аж чотири закарпатські команди. Проте перший етап знову не обійшовся без проблем. Бадалівський «Бактянець», як володар кубку області, поступився дрогобичській «Галичині» – 0:2.Слід зазначити, що це була 1/128 стадії кубку, аби розуміти ту масовість футболу, яка була на початку 90-х. У тому ж етапі стартував і хустський «Фетвровик», який обіграв «Карпати» із Чернівців – 2:0.

В 1/64 фіналу ужгородське «Закарпаття» обіграло ФК «Надвірне» з рахунком – 1:0.Мукачівські «Карпати» поступилися «Газовику» із населеного пункту Комарно – 0:3, а «Фетровик» виграв «Скалу» – 1:0.

В 1/32 фіналу серед двох закарпатських команд потрібно було вибирати одну. «Закарпаття» обіграло «Фетровик» із рахунком 1:0, та пройшло в 1/16 фіналу де у двобої поступилося львівським «Карпатам» – 2:1, 0:3.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp