Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Коронавірус в Україні. Останні новини онлайн

24 березня 2020 р., 20:30

Українська влада ввела загальний карантин, щоб запобігти насуванню епідемії коронавірусної інфекції.

На сьогоднішній день в Україні 97 підтверджених випадків зараження, в тому числі, три смертельних.В Україні перший випадок зараження китайським коронавірусом підтвердили 3 березня. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, 29 лютого чоловіка госпіталізували в місті Чернівці. Перед цим він відвідував Італію, де зараз спостерігається великий спалах коронавірусу.11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу. 12 березня в Україні почав діяти загальнонаціональний карантин.Корреспондент.netстежить за поширенням інфекції в Україні в режимі онлайн.



Останні дані про коронавірус на 24.03.2020

17:18 Всі країни ЄС, крім Ірландії, закрили свої кордони для необов'язкових поїздок.17:07 40 відсотків всіх нових випадків коронавірусу у світі реєструютьє у США. Ймовірно, це пов'язано з масовим тестуванням.Меми про коронавірус17:04 Олімпійський вогонь залишиться в Японії як символ прихильності і надії.16:56 Із 40 тисяч виявлених випадків зараження вірусом COVID-19 в Іспанії, п'ять тисяч припадає на медичних працівників16:43 Російський президент Володимир Путін у повному захисті відвідав лікарню, в якій лежать пацієнти з коронавірусом.EPA16:27 В Польщі ввели заборону на пересування, крім як дім-робота-дім і за продуктами. І заборонено більше двох збиратися на вулицях.16:18 Європейські, американські та азіатські фондові індекси трохи зросли на тлі стимулюючих заходів від ФРС США та інших центробанків та урядів.16:02 Серед 13 нових випадків зараження на Буковині - шестеро дітей.15:42 Шість мільйонів захисних масок, замовлених відділом із закупок бундесверу і призначалися для німецьких лікарень і лікарів, зникли в аеропорту Кенії.15:36 Коронавірус знайшли в каютах і на поверхнях круїзного лайнера Diamond Princess через 17 днів після того, як його покинули пасажири.15:19 Лукашенко закликав не панікувати через ситуацію з коронавірусом. Потрібно протриматися до Великодня, сказав він на зустрічі з послом КНР Цуй Цімін.

"Я найбільше боюся, що люди захворіють психозом, навіть від того, що відбувається в засобах масової інформації... Тому ваш досвід, наш досвід ми використовуємо, щоб на гранично допустимому для нас рівні пройти ось цей пік. Витримаємо до православного Великодня - значить, жити будемо", - додав Лукашенко.14:26 В Україні є щонайменше чотири тисячі апаратів ШВЛ, запевнили в МОЗ.

14:24 Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав всіх носити медичні маски. За його словами, на сьогоднішній день вони вже продаються в аптеках.

14:23 У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні зараз лабораторно підтверджено 97 випадків коронавірусу.

14:17 Олімпійські ігри відклали. Вони відбудуться не пізніше, ніж влітку 2021 року, заявив прем'єр-міністр Японії.

Меми про карантин через коронавірус

14:05 Кличко побоюється "імпорту" коронавірусу, тому закликає ретельніше перевіряти тих, хто прибув з-за кордону. Нагадаємо, що за останні кілька днів Україна повернула додому більш як 70 тисяч осіб.

13:56 Європейський інвестиційний банк планує виділити Україні 40 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом, кошти позики будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання.

13:43 ВООЗ заявила про "проблиски надії" на тлі зниження кількості нових заражених і смертей в Італії.

13:31 У Житомирі виявлено ще два випадки захворювання на коронавірус.

13:18 У Україні три компанії розробили тест-системи для виявлення коронавірусу і отримали дозвіл на їхнє виробництво.

12:59 Дослідження компанії NordVPN показало, що після переходу на роботу з дому через карантин офісні співробітники стали працювати в середньому на дві години довше, ніж в офісі.

12:44 Київських митників підозрюють в причетності до незаконного експорту медичних масок в Іспанію. Прокуратура почала розслідування.

12:38 В Іспанії коронавірус поширюється швидше і ширше, ніж в Італії.

12:33 МОЗ зобов'язало лікарні призупинити планові операції.

12:26 Композитний індекс ділової активності в промисловості і сфері послуг (PMI) 19 країн єврозони в березні впав до 31,4 пункту з рівня лютого в 51,6 пункту на тлі пандемії коронавірусу COVID-19.

12:14 Через пандемію коронавірусу інвестори вивели з ринків, що розвиваються, рекордні 83 млрд доларів, заявила глава МВФ.

11:41 Уряд Таїланду з 26 березня введе в країні режим надзвичайного стану в рамках боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

11:36 В іспанському місті Сеговія від коронавірусної інфекції, ускладненої пневмонією, померла зірка європейського неореалізму Лючія Бозе. Їй було 89 років.

Getty11:33 Глобалізація стала основним джерелом швидкого поширення коронавірусу, про це говорить масштаб подорожей по світу. Потім відбудеться економічна рецесія, заявив головний економіст і директор з інвестицій Saxo Bank Стін Якобсен.

11:31 Олімпійський комітет США закликав МОК перенести проведення Олімпійських ігор-2020 в Токіо через спалах нового коронавірусу.

11:29 Вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з поставкою в травні в ході торгів на Лондонській біржі ICE піднялася більш ніж на три відсотки.

11:28 Японська компанія SoftBank Group планує продати свої акції в китайській Alibaba Group приблизно на 14 мільярдів. Всього, щоб підтримати постраждалий від коронавірусу бізнес, SoftBank необхідно залучити близько 41 мільярда доларів.

11:23 За останні шість торгових днів акції сервісу відеоконференцій Zoom на біржі NASDAQ зросли більш ніж на 40 відсотків. Акції компанії зростають на даних про різке зростання кількості користувачів і сесій в умовах карантину через коронавірус COVID-19.

11:18 Контролювати двотижневу самоізоляцію українців, які прибули з інших країн, поліція може через мобільні телефони, заявив заступник глави МВС Антон Геращенко.

11:04 У Румунії всі семеро громадян, які померли з підтвердженим коронавірусом, були протестовані із запізненням, оскільки їхні випадки не відповідали старим критеріям уряду для перевірки, пишуть місцеві ЗМІ.

10:55 Міносвіти планує провести Зовнішнє незалежне оцінювання, незважаючи на обмеження через COVID-19.

10:51 Влада Китаю з 8 квітня зніме обмеження на транспортне сполучення з містом Ухань, яке стало осередком поширення коронавірусу.

10:43 Підстав для введення надзвичайного стану зараз в Україні немає, але ситуація може змінитися, заявили в Офісі президента.

10:38 Актриса Еванджелін Ліллі написала в соцмережах, що не хоче обмежувати свою свободу пересування, тому не дотримується самоізоляції, чим викликала гнів дописувачів.

Кінокомпанія Marvel на цьому тлі може відмовитися продовжувати контракт з актрисою, як виконавицею ролі Оси в стрічці Людина-мураха і Оса, пишуть ЗМІ.

10:20 Корреспондент.net розповідає про наслідки карантину для української економіки і курсу гривні.

10:00 В Україні на сьогодні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За добу зафіксовано 11 нових інфікованих: десять осіб в Київській області і одна в Тернопільській.

Ситуація в областях України:

Дніпропетровська область - 2 випадки;Донецька область - 1 випадок;Житомирська область - 2 випадки, в тому числі один летальний;Івано-Франківська область - 5 випадків, у тому числі один летальний;Київ - 29 випадків;Київська область - 15 випадків;Львівська область - 2 випадки;Тернопільська область - 2 випадки;Чернівецька область - 25 випадків, в тому числі один летальний;Черкаська область - 1 випадок.9:58 В Одесі громадський транспорт буде працювати в спеціальному режимі. Посилити правила довелося після того, коли початкові обмеження з перебуванням в транспорті до десяти пасажирів ігнорували.

9:34 На Тернопільщині священик Олег Винников, який заразився коронавірусом, за даними поліції, був в контакті з півтисячею людей.

7:06 Траєкторія США за підтвердженою кількістю тих, хто заразився вірусом COVID-19, пішла вище від китайської траєкторії на тій же стадії розвитку епідемії.

Поширення епідемії коронавірусу7:01 У зв'язку з кризовою ситуацією через поширення коронавірусу в Україні буде створено Стабілізаційний фонд на 200 мільярдів гривень.

"Ми створюємо стабілізаційний фонд держави, його розмір буде близько 200 млрд гривень. Цього буде абсолютно достатньо, щоб забезпечити пенсіонерів, забезпечити тих, хто сьогодні буде потребувати допомоги через втрату роботи", - сказав прем'єр.

6:42 Американський мільярдер Ілон Маск, незважаючи на свій скептицизм щодо епідемії коронавірусу, закупив в Китаї 1250 апаратів ШВЛ і подарував їх лікарням штату Каліфорнія.

5:55 Росія відмовилася від планів збільшувати видобуток нафти. Продавати її просто нікому. Поставки російської нафти в Європу практично зупинилися.

5:27 Кількість смертельних випадків в Мадриді зросла так різко, що як морг доводиться використовувати ковзанку, пише Reuters.

4:41 Ще 2047 нових випадків інфікування COVID-2019 в Іспанії. Загальна кількість заражених досягла 35 тисяч осіб.

2836 нових випадків зараження в Німеччині за півдня. Загальна кількість заражених досягла 29 тисяч людини.

3:36 У Львівській області введено режим надзвичайної ситуації.

3:18 В США за добу виявили 9456 випадків, більше половини з яких - в штаті Нью-Йорк. Загальна кількість заражених складає 43 тисячі осіб. 117 нових смертей за добу, всього - 530.

2:45 Британія також заборонила збиратися більше двох осіб. Закликають всіх жителів країни із цього дня не виходити з дому.

Поліція отримає право затримувати тих, хто порушить правила самоізоляції, право розгону несанкціонованих публічних заходів і зборів.

Ослаблення карантину можливе через три тижні, якщо епідемія піде на спад.

2:21 В італійській Ломбардії виписали пацієнта, з якого почався локальний спалах коронавірусу.

1:39 USA TODAY з посиланням на члена МОК Діка Паунда пише, що Олімпіаду перенесуть на 2021 рік.

0:57 Нідерланди заборонили до 1 червня публічні заходи. Не можна збиратися в компанії більше, ніж по дві людини.

0:03 Фінальні матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи відкладені на невизначений час через пандемію коронавірусу.

Останні дані про коронавірус на 23.03.2020

19:23 ЄС вперше в історії призупинив дію Пакту стабільності і зростання зони євро.

19:19 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що скоро в'їзд в Україну буде можливий тільки після тестування на коронавірус.19:18 В Азербайджані через COVID-19 заборонили перебування на вулицях більше десяти осіб, людей від 65 років зобов'язали дотримуватися домашній карантин з 24 березня.Меми про коронавірус19:17 За оптимістичним сценарієм поширення коронавірусу СOVID-19 падіння економіки України у 2020 році складе п'ять відсотків, сказали в Офісі президента.19:09 Вчені виділили 69 ліків і з'єднань, які можуть бути ефективними при лікуванні COVID-19.19:09 У заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача виявили інфекцію.18:54 Масове тестування на коронавірус показало свою ефективність у штаті Нью-Йорк. За десять днів штат збільшив кількість тестів із тисячі до 16 тисяч на добу.За останню добу в Нью-Йорку виявили 5,7 тисячі осіб з коронавірусом, а їхня загальна кількість наближається до 21 тисячі, що значно більше, ніж у багатьох країнах.У 13 відсотків випадків людину госпіталізовували, але тільки кожен четвертий з них потребує інтенсивної терапії. Померли 157 осіб, це менше одного відсотка від загальної кількості виявлених хворих. Нагадаємо, середня смертність виявлених хворих - три відсотки.18:43 Зеленський записав відеозвернення щодо ситуації з коронавірусом, у якому відповів на звинувачення в тому, що надзвичайний стан хочуть ввести, щоб "протягнути непопулярні рішення"."У складні для країни часи займатися політичним хайпом - фактично дорівнює мародерство. Ви говорите, що влада введе надзвичайний стан, щоб під шумок протягнути якісь непопулярні рішення. Можу сказати тільки одне: не судіть інших по собі... Сьогодні будь-які наші кроки мають єдину мету: зберегти життя і здоров'я українців", - сказав він.При цьому президент не сказав, чи будуть вводити режим надзвичайного стану.18:17 У Київ прибув поїзд з українцями з країн Балтії та Білорусі, але пасажирів кілька годин не випускають, оскільки у вагонах є пасажири з високою температурою.18:01 Міністерство закордонних справ просить українців за кордоном повернутися на батьківщину протягом п'яти днів.17:02 у гуртожитку Київського інституту музики імені Глієра без продуктів і питної води закрили понад 50 студентів, які контактували з хлопцем, у якого підозрювали коронавірус.

16:19 Російський священик читав проповідь у протигазі.



А в одному з міст пройшла хресна хода на Volvo з молитвою "про збереження від згубних хворобливих пошестей".

Епархия Ижевска16:16 Нідерланди почали використовувати авіацію для моніторингу соціального дистанціювання жителів. Карантин там поки не вводять.

16:13 Мережа магазинів АТБ заявила про підвищення цін на продукти харчування і товари першої необхідності.Тепер продукти з "борщового набору" (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор - на 8%, макаронні вироби - на 9,5%, крупи - на 11%, гречка - на 51%, борошно - на 5%, яйця - на 6%.16:11 Навіть повна заборона на пересування не допоможе припинити поширення коронавірусу, заявили в ВООЗ. Організація закликала тестувати кожного, у кого є підозра.16:03 Завтра Рада може ввести надзвичайний стан. Про те, які права і свободи можуть бути урізані - в матеріалі Надзвичайний стан. Чого позбудуться українці.15:51 Пандемія коронавірусу завдала світу більшої шкоди, ніж глобальна фінансова криза 2008 року і теракти 11 вересня 2001 року, заявив генсек Організації економічного співробітництва та розвитку Хосе Анхель Гурріа.15:34 В Міністерстві охорони здоров'я мають намір перевірити на коронавірус всіх загиблих в останні дні від пневмонії.15:28 Уряд України розробляє перелік видів діяльності, заборонених під час карантину, тоді як раніше планувалося затвердити список об'єктів критичної інфраструктури, яким дозволено працювати в умовах карантину.15:12 Благодійні організації почали збір коштів для закупівлі 50 апаратів штучної вентиляції легенів, щоб направити їх до українських лікарень.14:33 МОЗ перегляне алгоритм проведення тестувань на коронавірус."Також переглядаються і підходи до лікування, до надання медичної допомоги, до санітарного сортування. Будуть чітко прописані критерії, хто, і коли, і як повинен бути госпіталізований або переведений у відділення інтенсивної терапії", - заявив головний санітарний лікар.13:29 Як зростала кількість заражених в Іспанії:23.02: 203.03: 15213.03: 435223.03: 33 089

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp