Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нового главу НБУ виберуть найближчими днями - Шмигаль

4 липня 2020 р., 10:21

Список кандидатів на посаду глави Нацбанку вже готовий, сказав прем'єр. Головні вимоги - професіоналізм і кришталева репутація.

Президент Володимир Зеленський проводить консультації, щоб вибрати нового главу Національного банку України, і найближчими днями кандидатура на посаду буде затверджена. Про це 3 липня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

"Законодавство України виписано так, що заміна керівника НБУ ніяк не вплине на курс і стабільність валюти. Потрібен час на конcультаціі, які було вчора розпочато президентом для того, щоб вибрати належну кандидатуру. Вимоги дві: високий професіоналізм і кришталева репутація", - зазначив глава Кабміну.За його словами, всі основні гравці банківського ринку назвали свої пропозиції і вже є шорт-лист кандидатів.Як пишуть ЗМІ, на посаду нового керівника Нацбанку розглядають главу правління Укргазбанку Кирила Шевченка, екс-главу Райффайзен Банк Аваль Володимира Лавренчука і главу ради Нацбанку Богдана Данилишина.Раніше Верховна рада проголосувала за відставку глави Нацбанку Якова Смолія, який днем ​​раніше подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp