Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

9 тисяч разів надзвичайники вирушали на порятунок (ФОТО, ВІДЕО)

17 вересня 2014 р., 16:12

Рятувальників краю привітали з професійним святом.

Сьогодні, 17 вересня, закарпатські рятувальники відзначили своє професійне свято – День рятівника.

За традицією, вранці в церкві Покрови святої Богородиці, що в Ужгороді на Православній набережній, пройшло святкове богослужіння.



Далі заходи проходили на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області. Увазі присутніх на плацу частини був представили наявний арсенал рятувальної техніки і спорядження: техніка пожежогасіння (автоцистерни, автодрабини), рятувальний автомобіль STAYER, автомобіль піротехнічної групи, сучасне оснащення та спорядження для порятунку в горах і на воді…




Цьогорічні урочистості рятувальники розпочали з хвилини мовчання, якою вшанували всіх, хто загинув за прагнення зберегти Україну суверенною та єдиною державою.

«Не зважаючи на важкі часи, що переживає Україна сьогодні, колектив закарпатських рятувальників продовжує виконувати поставлені перед нами завдання, спрямовані на захист краян від стихійних лих та надзвичайних ситуацій. Адже люди, які вибирають професію рятівника, відзначаються особливими рисами характеру: самовідданістю, мужністю, сміливістю, силою волі та дисципліною», - звернувся до колег начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей. Також він поздоровив рятувальників і ветеранів пожежно-рятувальної служби з професійним святом, подякував за сумлінність та відданість обраній справі й наголосив, що рятувальники Закарпаття готові до дій за призначенням і надалі будуть виконувати всі завдання для збереження життя і здоров’я громадян.


На адресу закарпатських колег-рятувальників надійшла вітальна адреса й від Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

З початку 2014 року пожежно-рятувальні підрозділи області здійснили майже 9 тисяч виїздів. Серед них: ліквідація надзвичайної ситуації об’єктового рівня та 248 некласифікованих надзвичайних подій. За цей період на території краю виникло 1099 пожеж. Під час їх ліквідації рятувальниками ДСНС врятовано 56 краян. У вогняної стихії було відвойовано матеріальних цінностей на мільйони гривень. Групою піротехнічних робіт виявлено, вилучено та знищено 2 тис. 627 вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС України у Закарпатській області бере активну участь у житті вимушених переселенців зі Сходу та анексованого Криму. Сьогодні на території Закарпаття тимчасово розміщено 1731 громадянин України, серед яких 1503 особи прибули з районів проведення АТО.

Хоча робота у кожного рятувального підрозділу різна за своєю специфікою‚ але об’єднує їх одне – запобігти‚ врятувати та допомогти при потребі кожній людині.

З професійним святом рятувальників також вітали: заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Михайло Рівіс, заступник голови обласної ради Іван Бібен, заступник голови Ужгородської райдержадміністрації Іван Берец, народний депутат України Василь Ковач, почесний консул України у Словацькій Респубіці Олег Адамчук, обласний військовий комісар Іван Васильцюн, представники управлінь УМВС, СБУ, прокуратури, Чопського прикордонного загону, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса України та інші поважні гості.

Звісно не обійшлося й без нагород. Найкращі рятувальники краю були відзначені високими нагородами, грамотами і подяками ДСНС України та обласного Управління ДСНС, закарпатської обласної ради та облдержадміністрації. Приємно відзначити, що за вагомий внесок у справу попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, особисту мужність, самовідданість, високий професіоналізм та з нагоди Дня рятівника Мирослава Щербея нагороджено нагрудним знаком ДСНС України «Знак пошани».


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp