Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На митному посту «Вилок» іноземець «наткнувся» на прискіпливих митників

20 березня 2021 р., 18:00

Нещодавно

У суботу (13.03.21) вранці на митному посту «Вилок» Закарпатської митниці Держмитслужби інспектори-пошуківці вивели на чисту воду уроженця України, а нині громадянина Угорщини, який намагався у незаконний спосіб перевезти через українсько-угорський кордон понад п’ятисот пачок сигарет без акцизної марки України.

Виїжджав іноземець з України на автомобілі марки «Honda Civic 4DR HYBRID» на угорських реєстраційних номерах. Свідомо обрав спрощений вид митного контролю – «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри перетнути кордон. Однак, на підставі аналізу та оцінки ризиків, митники вирішили детально перевірити іномарку.

Цікаво, що при спробі оглянути батарею та виявлення внесених змін до конструктивних особливостей транспортного засобу, зокрема, встановлення додаткової пластини за спинкою сидінь заднього ряду, іноземець почав зізнаватися, що переміщує сигарети.

Відтак, інспектори виявили у перегородці, яка знаходилася між салоном та багажним відділенням на місці призначеної для батареї, тютюнові вироби у кількості 526 пачок торговельної марки «COMPLIMENT BLUE DEMISLIMS», виробництва Швейцарії.

- Доступ до прихованих сигарет став можливим після відкидання підлокотника, який знаходився на задньому ряді сидінь та демонтажу металевої пластини та зняття заводської металевої пластини, яка кріпилася двома металевими гвинтами. Відтак, митники змогли добратися до отвору, виготовленого кустарним способом, - розповідають інспектори-пошуківці.

Порушник кордону, який наразі тимчасово не працює, відмовився надавати пояснення. Тож, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Вартість виявлених сигарет потребує оцінки спеціаліста-експерта, а от автомобіль, оцінений у майже 130 тис грн, вилучений на склад митниці до рішення суду.




Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp