Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які проблеми ромського навчання існують в Ужгороді?

24 вересня 2014 р., 11:06

Спочатку слізно благають, а потім дітей самі ж до школи не пускають.

У навчально-виховному комплексі «Горяни» навчається багато ромських дітей. Які ж проблеми є у цих дітей під час навчання? Виявилось, що багато школярів, батьки яких слізно просили прийняти своїх дітей до школи, не відвідують уроки. З одного боку, родичі це мотивують поганим матеріальним станом своїх родин: відсутністю одягу, взуття, навчальних приладь тощо. З іншого боку, батьки забирають своїх дітей, коли вони виїжджають на сезонні роботи.

Ще одна проблема – це діти-переростки. А це означає, що дитина, яка має з шести років ходити до першого класу, не ходить до школи. Є кілька випадків, коли дітей приводять до першого класу у семирічному-десятирічному віці. Так, у першому класі з дев’ятнадцяти дітей семеро переростків: двоє восьмирічних, двоє дев’ятирічних і троє десятирічних. Якщо з меншими дітьми працювати відносно легко, то з переростками виникають деякі проблеми з дисципліною під час навчання. Інколи діти можуть навіть самовільно покинути шкільне приміщення і піти додому. І вчителька, яка несе відповідальність за всіх дітей під час навчання, змушена іти їх шукати.

Отже, проблем є багато, як у навчальному, так і у виховному процесі. Головна проблема – це робота з батьками учнів, які самі потребують додаткових знань, вмінь та навичок як готувати дитину до школи і займатися з нею вдома.

Євгенія Навроцька






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp