Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Соціально незахищені закарпатці мають право на захист інтересів адвокатом за рахунок держави

11 травня 2021 р., 16:39

Якщо немає грошей на захисника - допоможе держава

Кожен житель України має право безкоштовно отримати юридичну консультацію, правову інформацію – безоплатну первинну правову допомогу. Але є питання, які неможливо вирішити лише за допомогою консультацій і роз’яснень. Необхідне представлення інтересів клієнтів у судах, інших органах. Тож деякі категорії населення – соціально незахищені – можуть безкоштовно отримати й допомогу адвокатів чи працівників системи БПД для захисту своїх інтересів у судах – безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД).

Це передусім:

- малозабезпечені особи, середньомісячний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення,

- люди, що зазнали домашнього насильства, внутрішньо переміщені,

- особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує 2-х прожиткових мінімумів,

- екскомбатанти,

- ветерани війни,

- діти,

- викривачі тощо.

Це десятки тисяч людей, які раніше не могли домогтися справедливості, оскільки не мали грошей на захисника. Нині ж держава надає таким соціально незахищеним категоріям населення безоплатну правову допомогу у вигляді захисників у кримінальному процесі.

З 1 липня 2015 року безоплатну вторинну правову допомогу отримали понад 176,3 тис. малозабезпечених осіб, що становить майже % від загальної кількості клієнтів системи безоплатної правової допомоги, які отримали БВПД.

На Закарпатті система безоплатної правової допомоги представлена Регіональним центром з надання БВПД у Закарпатській області, Ужгородським, Мукачівським та Хустським місцевими центрами, а також 11 бюро правової допомоги.

Якщо ви потребуєте правову допомогу, звертайтеся до фахівців найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним безкоштовним номером 0 800 213 103 системи безоплатної правової допомоги.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp