Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородському міськрайонному суду: Пора використовувати мобільні телефони

20 березня 2014 р., 16:03

11 березня 2014 року відбулася нарада суддів Ужгородського міськрайсуду. Участь у нараді взяла заступник голови апеляційного суду Фазикош Ганна Василівна.

На зборах суддів були представлені новопризначені судді міськрайонного суду Світлик О.М. та Стефанишин М.М.

Також на нараді було обговорено поточні питання Ужгородського міськрайонного суду по розгляду цивільних та кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення та справ адміністративного судочинства, а також сформульовано пропозиції щодо підвищення якості та оперативності розгляду цих справ у подальшому. Суддям місцевого суду було надано рекомендації щодо шляхів усунення причин тривалого розгляду окремих справ. 

На нараді Фазикош Г.В. наголосила, що Рада суддів загальних судів відповідно до рішення Ради суддів загальних судів від 23.01.2014 року №7, провела аналіз інформації щодо цивільних справ, які знаходяться на розгляді понад один рік в апеляційних та місцевих загальних судах, і рекомендує Головам місцевих судів щомісячно проводити аналіз причин тривалого знаходження справ у провадження суддів з обговоренням результатів проведеного аналізу на зборах суддів. Такі заходи в Ужгородському міськрайонному суді здійснюються, однак наявні окремі випадки необгрунтованого затягування розгляду цивільних справ. 

Суддями апеляційного суду Закарпатської області, які є кураторами Ужгородського міськрайонного суду, було проаналізовано стан дотримання строків розгляду цивільних справ міськрайсудом станом на 01 березня 2014 року. Проведений аналіз свідчить, що розгляд цивільних справ в установлені законом строки залежить як від добросовісного ставлення учасників процесу та їх представників до виконання покладених на них обов’язків, ефективності нормативного регулювання процедурних норм відповідно судочинства, так і від діяльності суду та суддів. 

У зв’язку з цим, слід ще раз звернути увагу суддів на необхідності підвищити рівень організації та планування своєї роботи, та неприпустимості відкладення розгляду справ без достатніх правових підстав. 

Керівництву місцевого суду рекомендовано посилити адмінконтроль за оперативністю розгляду справ, більш широко використовувати такий спосіб повідомлення як SMS - повідомлення. 

У подальшому питання якості та оперативності розгляду судових справ у місцевих судах, у тому числі в Ужгородському міськрайонному суді, буде перебувати на постійному контролі з боку апеляційного суду області.
Апеляційний суд Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp