Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Інтерсорс» оштрафували та заборонили забруднювати повітря

21 березня 2014 р., 09:14

Як вже неодноразово повідомлялоcя, берегівчани вулиць «повстали» проти діяльності ТОВ «Інтерcорс».

19 березня історія отримала новий розвиток. Нагадаємо, обурені берегівчани пікетували біля воріт заводу, що виготовляє паливні пелети, адже, за їхніми словами, процес виробництва супроводжується нестерпним гулом машини подрібнення деревини та густим димом з подальшим осадом на їх подвір’ях. 

Так, мешканці вулиць Новобазарної, Фюзеші, Сонячної, Верховинської, Бако Габора, Тіноді та Лесі України навіть цілодобово чергували біля ТОВ «ІнтерСорс», збудувавши там барикади з автомобільних шин, аби не пропускати вантажівки із сировиною. 

Одна з активісток «спротиву» Юдіта Сас розповіла, що днями вантажівки із готовою продукцією таки випустили із території заводу. 

Так, ситуацією зацікавилася і обласна прокуратура, працівники якої повідомили, що наразі підприємство повинне пристосувати виробництво до вимог (зменшити рівень шуму та викиди в атмосферу), а вже після мешканці мають оцінити роботу заводу в нових умовах. Якщо берегівчани спочатку протистояння підтримували подібний варіант, то зараз вони прагнуть вже остаточного перенесення «Інтерсорсу» подалі від їх житлового масиву. 

Про це жителі повідомили і знімальній групі телеканалу «Інтер». Керівник берегівської філії підприємства Анатолій Данильчук запевняє, що працюють згідно з вимогами, але попри це згодні на модернізацію виробництва, як того вимагають берегівчани. 19 березня міська рада отримала лист-відповідь з Державної екологічної інспекції у Закарпатській області. Зокрема там зазначається, що екоінспекція неодноразово проводила планові та позапланові заходи дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Інтерсорс». 

Так, в ході перевірок дотримання вимог законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів щодо поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами від 14.02, 12.03 та 18.03 цього року було встановлено, що у ТОВ «Інтерсосрс» відсутній діючий дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, не розроблено та не погоджено в Державній екологічній інспекції паспорти пилогазоочисного устаткування. 

Також у листі зазначається про те, що під час проведення планової та позапланової перевірок за виявлені порушення природоохоронного законодавства, а саме порушення вимог ЗУ «Про охорону атмосферного повітря», директора ТОВ «Інтерсорс» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму – 391 грн. 

За результатами перевірок буде винесено Рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації 10 стаціонарних джерел організованих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря БФ ТОВ «Інтерсорс» та направлено дане Рішення до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо підтвердження обґрунтованості вжиття до суб’єкту господарювання заходів регулювання, передбачених відповідних розпорядчим документом. 

beregszasz.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp