У суботу, 24 жовтня, студенти відзначали День народження найбільшого вишу краю – Ужгородського національного університету.
Почали з того, що висадили 70 саджанців сакури вздовж алеї, яка веде від 4-го й 5-го гуртожитків до головного корпусу УжНУ. Після того студенти разом із викладачами взялися готувати традиційну на Закарпатті страву – боґрач.
Коли м'ясо, картопля, перець, морква та інші інгредієнти потрапили до казанків – прибудинкова територія гуртожитку № 4 наповнилася запашним ароматом головного наїдку дня.
Після завершення кулінарних «чарів» до дегустації приступило досвідчене в цій справі журі, котре й визначило переможців.
Так, за результатами конкурсу найсмачніший боґрач приготували студенти факультету туризму та МК, які були нагороджені символічним призом – казанком.
Також журі відзначило кулінарні здібності студентів біологічного, географічного та хімічного факультетів.
Після смакування смачною стравою всіх охочих запросили до стадіону «Авангард», де було організовано концертну програму, якою завершилося святкування 70-річчя УжНУ. Для гостей виступали талановиті студентки біологічного факультету, а також різні танцювальні колективи. Закінчився вечір виступом гурту «Рокаш».
Василь Третяк, Медіацентр УжНУ