Всі ці фрукти виросли на його ділянці площею 5 сотин в обласному центрі Закарпаття.
Це вісімнадцятий поспіль урожай ківі, які збирає закарпатський селекціонер. Останніми роками плодів дозріває стабільно близько тони, а цього року урожай навіть більший, ніж завжди.
-На відміну від привозних ківі, наші екологічно чисті, бо не потребують обробки отрутохімікатами. Єдине, що необхідно для вирощування – це система поливу, бо ківі не є засухостійкими, - розповів Генріх Стратон у спеціальному коментарі кореспонденту
Mukachevo.net.Незабаром в одному з ужгородських супермаркетів біолог планує акцію з продажу закарпатських ківі. Чоловік має на меті показати, що екзотичний фрукт не обов’язково везти з-за кордону - його можна ефективно вирощувати і в Україні. Відповідно, через деякий час можна відмовитись від закупки дорогого імпортного товару.
-Якщо ківі вирощувати в Україні, то ціна реалізації не може бути вища, ніж ціна на яблука, - підкреслює Стратон та наголошує, що плоди ківі є одними з найкорисніших, адже вміщають безліч мікроелементів та вдвічі більше вітаміну С, ніж у лимоні.