Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зроблено на Закарпатті: Все про бринзу

24 липня 2018 р., 12:25

Те, що цікаво знати

 

І хоч бринзу виробляють майже в усіх гірських районах Закарпаття, зараз мова піде про Хустський та Рахівський райони, де виробляється, в принципі, найбільше бринзи в області.
Почнемо з Хустського району, де знаходяться одразу дві сироварні — в Ізі та Нижньому Селищі і найбільше виробників молока та овець – 54, про це повідомляє туризмознавець Федір Шандор у Фейсбук.

Овець вирощують у районі загалом 14 500 голів, й існує 3 місця для збуту, тобто ринки – Хуст, Шаяни та Нижнє Селище.
На Рахівщині сироварень немає, але також є 3 ринки збуту бринзи — у самому райцентрі Рахові, Діловому та Квасах. Тут 32 виробників вирощує 12 тисяч овець.
Як зазначається на карті виготовлення бринзи, крім Закарпаття, її виготовляють також у Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp