І хоч бринзу виробляють майже в усіх гірських районах Закарпаття, зараз мова піде про Хустський та Рахівський райони, де виробляється, в принципі, найбільше бринзи в області.
Почнемо з Хустського району, де знаходяться одразу дві сироварні — в Ізі та Нижньому Селищі і найбільше виробників молока та овець – 54, про це повідомляє туризмознавець Федір Шандор у
Фейсбук.Овець вирощують у районі загалом 14 500 голів, й існує 3 місця для збуту, тобто ринки – Хуст, Шаяни та Нижнє Селище.
На Рахівщині сироварень немає, але також є 3 ринки збуту бринзи — у самому райцентрі Рахові, Діловому та Квасах. Тут 32 виробників вирощує 12 тисяч овець.
Як зазначається на карті виготовлення бринзи, крім Закарпаття, її виготовляють також у Чернівецькій та Івано-Франківській областях.