Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Синевир» – за чисте довкілля

21 березня 2014 р., 15:13

20 березня, в усьому світі святкують День Землі. До відзначення свята долучився і НПП «Синевир».

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

День Землі - це сукупність різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

Особливо гострою у межах Національного природного парку «Синевир» є проблема засмічення довкілля твердими побутовими відходами. З метою очищення природи від сміття та запобігання його появі у майбутньому, в природоохоронній структурі провели ряд масштабних просвітницьких та екологічних заходів в рамках акції «За чисте довкілля» і присвячених Дню Землі. Природоохоронці прибрали тверді побутові відходи біля адміністративних будівель національного парку, очистили територію природо - охоронних науково-дослідних відділень, прибрали сміття із берегів річки Теребля, біля місць відпочинку туристів, вздовж дороги на озеро Синевир. Близько тисячі жителів села Колочава – найбільшого населеного пункту у межах НПП Синевир» - прибрали свої вулиці та подвір’я, підрізали та побілили дерева, посадили нові. У школах працівники НПП «Синевир» провели ряд просвітницьких заходів, а у ЗМІ опублікували низку інформаційних матеріалів, основна ідея яких – берегти природу і не засмічувати Землю, сприяти формуванню екологічної культури як у дорослих, так і у підростаючого покоління.

Планета Земля – наша мати і ми повинні дбайливо ставитися до її багатств та берегти їх для наступних поколінь.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp