Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді природа оселилася на полотнах (ФОТО)

28 жовтня 2014 р., 13:21

В місті триває виставка Віталія Слободського.

В обласному центрі Закарпаття, а саме в галереї «Ужгород», відкрилася ювілейна виставка живописуВіталія Слободського.

 

На його полотнах переважна більшість - це пейзажі.

Біографія

Народився 17 травня 1949 року у селищі Великий Березний на Закарпатті, де проживає нині і працює. Фахову освіту здобув на художньо – графічному факультеті Одеського державного педагогічного інституту ім. К. Ушинського. Вчителює.

У 70 – х роках минулого століття твори успішно експонувалися на обласних виставках, а в 1972 році на республіканському фестивалі мистецтва. На якому за триптих «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» був удостоєний звання лауреата і нагороджений Дипломом І ступеня. У 1976 -77 рр. були відзначені акварелі автора «Спокій», «Тиша», «Дощ» та «Вечірній Дзвін».

Згодом стає членом спілки професійних художників Закарпаття.

Серед значних досягнень митця в жанрі сакрального мистецтва можна відзначити ікони для церкви святого Георгія в селі Кострино, участь у реставрації старовинної церкви (1778 р.) в селі Усть – Чорна на Закарпатті. На замовлення архієпископа Кошицького художник виконав копію ікони головного вівтаря костелу святої Алжбети в Словаччині.
У 90 –х роках минулого століття Слободський В. В. працював у Словацькій республіці, де чимало його творів викуплено до приватних колекцій. Багато шанувальників творчості митця з Словаччини, Польщі, Ізраїлю та США.

Трішки картин - на фото.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp