Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як позбутися псоріазу?

30 жовтня 2014 р., 11:32

Всі подробиці лікування недуги розповіли вчора.

У середу 29 жовтня до Міжнародного дня псоріазу відбулась прес-конференція д.м.н., професора, обласного дерматовенеролога Юрія АНДРАШКО, який розповів про новітні методики лікування хвороби, про спільні напрацювання науковців та медиків у подоланні цієї патології.

Довідково:

Псоріаз - хронічне захворювання шкіри яке виникає внаслідок спадкової схильності під дією різноманітних пускових чинників. Основні з них цестрес, інфекційнізахворювання, похибки в дієті, зловживання алкоголем та куріння. Псоріазхарактеризуєтьсяпоявою на шкірі характерного висипу у виглядіділянокпотовщенняшкіри (інфільтрації) з почервонінням (еритемою) та лущенням на поверхніелементіввисипу. В залежностівідформизахворювання та перебігулокалізація, розміри та інші характеристики елементіввисипуможутьзмінюватись в достатньо широких межах. Висипможе не викликатисубєктивнихвідчуттів, а можесупроводжуватисьсвербіжем, шкірауражена бляшками можетріскатись і кровити, а в окремихвипадкахвисипможенабуватимокнучого характеру, щосвідчить про стрімкий, агресивнийперебігзахворювання.

В Україні за данимиУкраїнськоїАсоціаціїПсоріазуприблизно 1.5 млн. хворих на псоріаз

За данимиМіжнародноїФедераціїпсоріатичнихасоціацій в світіналічується 125 млн. людей хворих н

Псоріаз є незаразною хворобою.

Псоріазцепожиттєвий стан, прояви якогоможливоповністюконтролювати.

Псоріатичний артрит без адекватногосвоєчасноголікуванняможепризвести до інвалідизації.

Псоріаз не є перешкодою до вагітності і не порушуєдітороднуфункціюужінок.

Дискримінація й осудза боку суспільства

Те, що рани відпсоріазупомітні, прирікаєхворих на суспільнийосуд і неприйняття. Громадськість не завждидостатньоволодієінформацією про псоріаз і можепереплутатийогосимптоми з симптомами серйознихінфекційнихзахворювань. Багатохворих на псоріазрозповідають про випадкинеприхованогосуспільноговідкидання, наприклад, коли їх просили залишитибасейн, спортзал абоперукарню та іншімісцязагальноговикористання, щотягне за собою прагненняуникатиміжособистіснихситуаційабогромадськихмісць і, таким чином, позбавляєсоціальних і професійнихможливостей а в окремихвипадкахможе привести до суіциду.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp