Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пореченков стріляв по українцям бойовими крупнокаліберними патронами, - експерт (ВІДЕО)

31 жовтня 2014 р., 18:47

Будь-яке попадання в людину такого калібру - це миттєва смерть.

МВС і СБУ завели кримінальні провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який стріляв у донецькому аеропорту, маючи на собі бронежилет і каску з написом "Преса".

"Михайло Пореченков, прибувши у Донецьк, у складі озброєної банди особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, у повній мірі викриваючи цього громадянина Росії у вчиненні злочину на території України", - написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Міністр додав, що такий злочин карається позбавленням свободи на строк від семи до 12 років.

Сам актор cказав телеканалу "Дождь", що стріляв по мішенях, а на Донбас приїхав, щоб привезти кінофільм і ліки.

У коментарі російському інформагентству ТАСС він сказав таке: "Звичайно, це були постановочні кадри і навіть патрони холості. Навіщо ж роздмухують так цю історію".

Коментуючи заяви українських ЗМІ про те, що він цілився в бік українських силовиків, пан Пореченков зазначив: "Ні в кого не стріляв ні в аеропорту, ні ще де-небудь під час свого перебування на території ДНР".

Голова української Асоціації власників зброї Георгій Учайкін, який бачив відео і фото стрілянини, каже, що російський актор стріляв бойовими крупнокаліберними патронами.

"Це калібр 12,7 мм. Швидше за все, це були бронебійні патрони", - сказав експерт у ВВС Україна.

"Це страшна зброя. Будь-яке попадання в людину такого калібру - це миттєва смерть", - додає експерт.

Презентував фільм

Міністр Аваков пообіцяв, що до розшуку російського актора долучиться й Інтерпол.

Пореченков не зможе переміщатися по світу, поза Росією, не будучи заарештованим та екстрагованим в Україну", - зазначив міністр.

Кримінальне провадження проти російського актора відкрила також СБУ. Його підозрюють у створенні терористичної організації.

У четвер, 30 жовтня, Михайло Пореченков побував у самопроголошеній "ДНР", де презентував заборонений в Україні фільм "Піддубний", у якому зіграв головну роль.

Актор відвідав позиції сепаратистів біля аеропорту Донецька, за контроль над яким тривають жорсткі бої.

У відеосюжеті одного з російських телеканалів Михайло Пореченков у бронежилеті і касці з написом "Преса" стріляє з крупнокаліберного кулемета і спілкується з сепаратистами.

"Агент нацбезпеки"

"Послухайте, всі турбуються про безпеку. Що дали, те й дали", - відповів пан Пореченков телеканалу "Дождь" на запитання, звідки в нього взялася каска з написом "Преса".

Голова Союзу журналістів Москви Павло Гусєв різко засудив його дії.

"Якщо завтра чи післязавтра, не дай Боже, будуть убиті або поранені наші журналісти, хай Пореченков знає, що їхня кров - на його руках і що він не мав права брати в свої руки зброї", - сказав пан Гусєв.

Актор театру і кіно, режисер і продюсер Михайло Пореченков народився 1969 року в Ленінграді.

У кіно дебютував в 1994 році в головній ролі у фільмі "Колесо кохання".

Популярність акторові принесла головна роль в серіалі "Агент національної безпеки" (1998-2004), який нині показує телеканал ICTV.

На каналі вже заявили, що знімуть серіал з ефіру.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp