Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шведи радять закарпатцям заробляти на вербі і «свистати» на Путіна

18 листопада 2014 р., 13:02

Позбутися залежності від газу нескладно, переконують шведські бізнесмени

Сьогодні в Ужгороді офіційно презентували проект «Шведська енергетична верба». В обласній державній адміністрації всім, хто зацікавлений у вирощуванні верби для енергетичних потреб, розповідають, як займатися цим бізнесом, де купувати живці верби, в яких ґрунтах її вирощувати, як переробляти деревину, де її реалізувати і т.д.

Організували презентацію закарпатці – ДП «Голлан Плант Україна», котре вже має в Ужгородському районі плодорозсадник енергетичної верби і готове забезпечувати саджанцями фермерів, які зголосяться вирощувати біосировину. Також приїхали до Ужгорода представники шведських компаній, що спеціалізуються на цьому бізнесі, та українські фахівці, які мають певний досвід вирощування енергетичної верби.

Експерти в один голос твердять: попит на енергетичну вербу за останні півтора-два року колосально зріс, а вирощування цього дерева для енергетики надзвичайно вигідна і потрібна справа. Адже дозволяє не тільки зменшити залежність від російського газу, а й подбати про навколишнє середовище.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp