Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як проводять будні закарпатські в’язні?

25 листопада 2014 р., 17:22

Засуджені мають цікаве заняття, яке допомагає розвивати талант

В Закарпатській УВП №9 (СІЗО) утримуються ув’язнені та засуджені, які займаються вишиванням. Вишивка зачаровує, заворожує, а інколи і дивує.

Особливо, коли майстерно зроблена… чоловічими руками. Унікальність вишивки хрестиком в тому, що на виворітній стороні немає жодного вузлика, кажуть у прес-службі відділу ДПтС України в Закарпатській області. Та мистецтву вишивання не вчилися ніде.

Серед експонатів є техніка вишивання хрестиком, гладдю, низниною та бісером. Тематика різногранна, але переважає релігійна. Один із ув»язнених Володимир зізнався, що змалечку полюбляв спостерігати за маминими руками, які вправно тримали голку з ниткою і виводили на полотні гарні узори та мальовничі картинки.

«Спостережливість та нескладна вправа вишивання звичайним хрестиком – стали першим азами мого вподобання»,- зазначає в’язень. На початках займався звичайною вишивкою. Подобалися тоді червоно-чорні мотиви. З часом виробилася власна техніка вишивання, якої Володимира ніхто не вчив.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp