Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна та РФ створять групу щодо ув'язнених

11 червня 2019 р., 23:22

Денісова зустрілася з російською колегою в РФ

Омбудсмени двох країн домовилися про формат роботи зі звільнення ув'язнених. Сторони мають намір створити спеціальну робочу групу.

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова та її колега в РФ Тетяна Москалькова домовилися про створення робочої групи зі звільнення громадян двох країн, затриманих і засуджених на територіях РФ та України з мотивів, які одна зі сторін вважає політичними. Про це Денісова повідомила в Facebook за підсумками зустрічі з Москальковою в РФ.

У ході зустрічі сторони обговорили питання можливого звільнення громадян України, які перебувають у пенітенціарних установах на території Росії, а також громадян РФ, що містяться в таких установах України.

Денісова і Москалькова домовилися про формат роботи із зазначених питань, зокрема, про створення робочої групи, а також про підписання меморандуму про співпрацю для подальших дій.

Відзначимо, що раніше Денісова запропонувала Москальковій обговорити одночасне звільнення громадян двох країн, затриманих і засуджених на територіях Росії та України з мотивів, які одна зі сторін вважає політичними. Денісова підкреслила, що вони могли б об'єднати зусилля і "використовувати те, що є добра воля президента України Володимира Зеленського саме на звільнення всіх".

Раніше повідомлялося, що Україна забрала 60 засуджених з непідконтрольного Донбасу. Сепаратисти передали українській стороні 60 засуджених для продовження відбування покарання на підконтрольній території.

Нагадаємо, так звана влада "ЛНР" передала Києву 33 ув'язнених, які були засуджені до початку бойових дій на Донбасі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp