Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туристи не обійшлися без допомоги рятувальників

4 січня 2015 р., 15:21

Чоловік та жінка заблукали на Закарпатті.

Чоловік та жінка сподівалися перечекати негоду в палатці на Брескульській полонині Як повідомляли Karpatnews.in.ua, 3 січня туристи – чоловік та жінка – вийшли з туристичної бази «Заросляк», що біля підніжжя найвищої вершини України, і заблукали. Їх пошук розпочався 3 січня, о 19.30 гірські рятувальники Ворохтянського ГПРП виїхали в район Говерли, однак станом на 6 годину ранку 4 січня туристів не знайдено. Такої снігової бурі, яка була тієї ночі в горах, не пам’ятають навіть найдосвідченіші, повідомляють «Вікна» з посиланням на Управління ДСНС в області. Заметіль буквально збивала з ніг, іти доводилося практично по пояс у снігу, а довкола нічого не було видно. Перелякані туристи час від часу виходили на зв’язок з рятувальниками та давали їм свої координати, які, втім, виявлялися неточними. Спочатку пошуково-рятувальні роботи проводилися у кромішній темряві на Говерлі. Навіть слідів перебування тут туристів видно не було. 

Тоді рятувальники пройшли Чорногірським хребтом на гору Брескул, проте заблукалих і там не виявили. Тим часом горе-туристи сиділи, тремтячи, у палатці на Брескульській полонині аж на Закарпатській стороні. Вони перелякалися не на жарт, адже попри те, що вважали себе неабиякими підкорювачами гірських вершин, у такі ситуації не потрапляли навіть на Кавказі. Уже вранці гірські рятувальники повернулися до «Заросляка». А о 10:00 їм повідомили, що цих мандрівників зустріла група альпіністів, які саме проходили тими місцями. На щастя, ніхто не постраждав. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp