Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники оберігають закарпатців від біди (ФОТО)

19 серпня 2014 р., 10:21

Нагадують людям про пожежну безпеку та переконливо закликають до обережності у побуті.

 

До осінніх прохолодних днів залишилось вже небагато часу. Проте, саме в осінньо-зимовий період кількість пожеж збільшується, а рятувальникам відповідно додається роботи. Тож зараз, коли на вулиці ще пригріває останнє літнє сонечко, працівники служби порятунку вже взялися «готувати сани», а саме, проводити із краяними інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпечного поводження із обігрівальними приладами та пічним опаленням для того, щоб холодна пора стала для мешканців Закарпаття безпечною.

Так, 15 серпня, міжгірські рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання приватного житлового сектора с. Синевир. Разом з представниками служби порятунку до проведення профілактичної роботи долучилися правоохоронці, газовики, представники органів виконавчої влади та самоврядування.

Для відпрацювання даний населений пункт обрано не випадково, адже з початку 2014 року тут вже виникло шість пожеж. Щоб убезпечити населення від можливих надзвичайних ситуацій, здійснювалися подворові обходи, в ході яких рятувальники, передусім, звертали увагу на соціально незахищені верстви населення, котрі, за статистикою, найчастіше стають винуватцями пожеж та жертвами вогню. В ході відпрацювання учасники рейдових груп обстежили близько півсотні помешкань, провели з людьми роз’яснювальні бесіди щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки в побуті та вручили тематичні листівки.

Всім громадянам було доведено основні вимоги правил пожежної безпеки для житлових будинків та, за згодою власників будинків, вказано на наявні порушення у їхніх помешканнях. Наголошено на недопущенні використання відкритого вогню поблизу житлових будинків і спалюванні сухої трави, рослинних залишків під час сінокосів. Також акцентовано увагу дітей та дорослих на дотриманні правил безпеки при відпочинку на водних об’єктах.

А 18 серпня подібне відпрацювання пройшло в селі Розтоки, Рахівського району. Спілкуючись із мешканцями, рятувальники наголошували на небезпеках осінньо-зимового періоду, нагадували правила безпечної експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів. Окрім цього кожен селянин отримав від рятувальників й листівку, де для наочної агітації у доступній формі роз’яснено основні вимоги правил пожежної безпеки в побуті. Загалом було охоплено близько 40 дворогосподарств. Окрім цього не забули рятувальники завітати й до священнослужителів, адже саме вони під час проповідей можуть донести до свідомості громадян необхідну інформацію щодо безпечного використання вогню.

Подібні відпрацювання буде здійснено на території всієї Закарпатської області. Сподіваймось, що більшість з громадян, поспілкувавшись з представниками оперативно-рятувальної служби, будуть намагатися дотримуватись правил пожежної безпеки, з повагою ставитимуться до власного життя та життя інших, а відтак кількість пожеж та втрат від них відповідно зменшиться.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp