Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуст: Вчителів залишили без грошей

20 січня 2015 р., 20:32

Педагоги міста досі не отримали авансу.

Вчителі м.Хуст та району ще досі не отримали авансу, хоча вже скоро кінець місяця. Так, як відомо, раніше школи фінансувалися з місцевих та районних бюджетів. Зараз же в Україні змінився принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів. Відтепер фінансове забезпечення всіх українських шкіл здійснюватиметься за принципом надання освітньої субвенції. Зокрема, всі кошти на школи будуть спрямовуватися з Міністерства освіти і науки напряму до областей і районів, і там розподілятимуться за відповідною формулою.

І хоча перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун запевняла, що серйозних затримок з виплатою зарплати вчителям не повинно було би бути, станом на сьогоднішній день бачимо зовсім іншу картину.

Вчителі обурені, тому що досвід попередніх років доводить, що за фінансування шкіл Хустщини з місцевих і районних бюджетів аванс і зарплата завжди надходили вчасно. Зараз же вони стурбовані, оскільки під час новорічно-різдвяних свят потратилося немало коштів, а аванс, який всі розраховували отримати до 15 числа, невідомо чи надійде разом з зарплатою. До речі, оперативність виплат зарплат вчителі також ставлять під сумнів.

Новини Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp