Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

2014-тий був щедрий на корупціонерів

22 січня 2015 р., 16:21

Протягом року зафіксовано 149 кримінальних проваджень

В 2014 році у провадженні правоохоронних органів області перебувало 149 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, з яких 137 було розпочато протягом року.
З 67 із вказаних проваджень про підозру оголошено 76 особам.
Відтак, на вимогу прокуратури від займаних посад відсторонено 24 підозрюваних, а семеро корупціонерів взагалі звільнені з роботи.

До суду передано 65 обвинувальних актів стосовно 72 осіб, в тому числі 10 з угодами про визнання винуватості.

Прокуратурою активізовано боротьбу з злочинами, пов'язаними з одержанням неправомірної вигоди – за такими фактами до суду направлено 31 обвинувальний акт, а про надання такої – два.

Також, пріоритетом для прокуратури як завжди залишається боротьба з привласненням бюджетних коштів - з цього приводу до суду скеровано 29 обвинувальних актів. Троє закарпатських корупціонерів потрапили на лаву підсудних через зловживання службовим становищем.


Не оминули увагою прокурори і корупційні злочини у сфері освіти - до суду направлено три обвинувальних акти, стільки ж – у сфері охорони довкілля. З направлених до суду обвинувальних актів два - про злочини вчинені у сфері земельних відносин, 4 – у сфері охорони здоров'я і по одному у паливно-енергетичному комплексі, банківській системі та у сфері приватизації.

За корупцію прокурори посадили на лаву підсудних трьох працівників лісової охорони, одного військовослужбовця, трьох працівників податкової, двох - митниці, трьох працівників ОВС, працівника муніципальної поліції, працівника державної служби надзвичайних ситуацій і державного виконавця.

Наразі прокуратурою активізовано боротьбу з корупціонерами, про це свідчать перші цьогорічні затримання при одержанні неправомірної вигоди працівника митниці, освіти та медика.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp