Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як 6 бійців 128-ї бригади від москалів з-під носа новенького танка поцупили (фотоподробиці)

6 лютого 2015 р., 16:39

Безстрашні вояки заслужили на обіцяну Яценюком грошову винагороду. Тим більше, що танк іще нашим військам послужить

Сьогодні "Час Закарпаття" вже повідомляв, що розвідники нашої 128-ї бригади відібрали від сепаратистів танк та подарували його своєму комбригу на день народження. Стали відомі деякі подробиці цієї успішної військової операції.

 

Про них на своїй сторінці в Фейсбук розповіла волонтер Оксана Горобієвська.

«Яценюк,гроші на бочку!, -- пише жінка. -- Бійці 128-ої бригади захопили російський танк.

Військовослужбовці 2-го артилерійського дивізіону 128-ї механізованої бригади захопили у сепаратистів російський Т-72.

Цей танк більше тижня «кошмар» наших бійців, обстрілюючи їх позиції.

Знищити його вогнем артилерії не вдавалося - ворожа «семьдесятдвойка» з'являлася несподівано, робила один-два постріли і ховалася.

«Дістав він нас уже пристойно», - кажуть артилеристи.

Тоді наші зважилися на вилазку. О 2 годині ночі 6 сміливців пробралися на «сепарскую» територію і таки знайшли цей ненависний танк. Він стояв біля невеликого будиночка. Заходити в будинок хлопці не стали, так як не знали, щоб не піднімати шум. Серед артилеристів був механік-водій МТЛБ, він запропонував танк ... викрасти.

Коли Т-72 заревів і рушив, наші бійці побачили, як горе-танкісти вискочили з будинку і в паніці розбіглися, хто куди. Напевно, подумали, що українці розстріляють будинок з гармати.
На трофейному танку артилеристи успішно повернулися на свої позиції. На захопленій бойовій машині відразу ж повісили український прапор. Всередині знайшли документи (їх віддали кому треба) і російські сухпайки. Поки бійці використовують «семьдесятдвойку» як тягач - немає навідника, який міг би вести вогонь з гармати. Але сподіваються, що фахівця їм надішлють і тоді трофей приєднається до вогневої потужності їх батареї.
А ось імена героїв: Андрій Калініченко, Сергій Хорошковський, Володимир Вознюк, Роман Смігородскій, Сергій Косаківський, Сергій Іванович.

До речі, на рахунку бійців 128-ї бригади це вже не перший танк, який перестав служити «російського світу». Раніше були знищені ще два» -- пише волонтер. 

Нагадаємо, ми також повідомляли, що за останню добу серед втрат 128-ї бригади закарпатців немає.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp